Cie. Woest - De Woestelingen

residentie: periode nog te bepalen
1 jun 19
-
30 sep 19
  • zaterdag 1 jun 19 - maandag 30 sep 19
    HET LAB
    HET LAB
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

onderdeel van
actueel

biografie
Cie. Woest werd opgericht in 2010 door Paulien Truijen en Manon Avermaete en gaat voornamelijk op zoek naar een andere vorm van interactie met de toeschouwer. Het reguliere podium is een fantastische plek maar te benauwend voor Woest. Na een lange zoektocht vond Woest haar identiteit in het creëren van beeldende danstheater-voorstellingen op locatie. De crew van Woest laat zich inspireren door de dagdagelijkse interacties en verhalen uit hun leefomgeving. Het zou Woest niet zijn mocht er geen vleugje absurditeit bij komen kijken en maakt woordeloos danstheater, maar toch herkenbaar door zijn alledaagse connotatie.


projectomschrijving
De Woestelingen zijn de jongeren/kinderen die zich mee in een Woest verhaal durven storten. Zij zijn de performers en co-makers van een reeks locatievoorstellingen in en rond de stad. Op een geselecteerde locatie maken we een voorstelling. De locatie vormt het uitgangspunt; op basis van haar structuur, haar geschiedenis, haar functionaliteit of vanuit de anekdotes van de buurtbewoners. Twee generaties werken samen in de openbare ruimte met als einddoel een beeldende danstheatervoorstelling op locatie. Woest heeft de intentie deze creatieprojecten in meerdere steden te organiseren, op telkens een andere locatie, met telkens nieuwe groepen jongeren/kinderen uit de buurt. HET LAB geeft Cie. Woest de mogelijkheid verschillende structuren uit te proberen en zich verder te verdiepen in dans op locatie met een voor Woest nieuwe doelgroep; jongeren/kinderen als performers.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring