za 11 jan 2020 - zo 10 mei 2020

Cie Woest - PLAYGROUND

residentie: 11 jan-10 mei 2020
za 11 jan 2020
-
zo 10 mei 2020
  • za 11 jan 2020
    -
    zo 10 mei 2020
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
Cie. Woest werd opgericht in 2010 door Paulien Truijen en Manon Avermaete en gaat voornamelijk op zoek naar een andere vorm van interactie met de toeschouwer. Het reguliere podium is een fantastische plek maar te benauwend voor Woest. Na een lange zoektocht vond Woest haar identiteit in het creëren van beeldende danstheater-voorstellingen op locatie. De crew van Woest laat zich inspireren door de dagdagelijkse interacties en verhalen uit hun leefomgeving. Het zou Woest niet zijn mocht er geen vleugje absurditeit bij komen kijken en maakt woordeloos danstheater, maar toch herkenbaar door zijn alledaagse connotatie.

projectomschrijving
Vanaf 15 maart 2020 loopt in CCHA een groter project dat PLAYGROUND heet. Bedoeling is om op uiteenlopende manieren het fenomeen ‘speelplein’ te verkennen, maar tegelijkertijd ook om deze plek te ‘gebruiken’ voor artistiek-creatieve expressie. Naast een fototentoonstelling, een urbanisatie-project met maquettes, een hoorspel en een reflectief-filosofische insteek, hebben we cie Woest gevraagd om een voorstelling te maken op speelpleinen.

Cie Woest is bekend voor zijn energieke voorstellingen op bijzondere locaties. Maar ook op het toneel zoeken ze andere speel- en presentatievormen op, zoals Balancing bodies waar het publiek tussen de dansers plaats neemt op stoelen op wieltjes. Met PLAYGROUND willen de twee artistieke leidsters, Manon Avermaete en Paulien Truijen, onderzoeken wat speelpleinen nog betekenen voor pubers. Een plek om af te spreken? Om te vertellen, op te scheppen, lief en leed te delen? Een plek om te skaten? Om een joint te roken? Om te hangen? Om te ‘spelen’?

We zoeken 8 tot 14 jongeren tussen 12 en 18 jaar. Open minded zijn, zin hebben in bewegen/dansen - alle stijlen, zeker ook urban/street/acrobatiek. Nieuwsgierig zijn naar theater/dans in een ongewone setting. Zelf mee willen maken, creatief zijn, zotte ideeën hebben.
In januari volgt een kennismakingsweekeinde met workshop waarna we tijdens het weekeinde of vrije schooldagen repeteren: één weekeinde in januari, één weekeinde in februari, één weekeinde in maart, een volle week in de paasvakantie en eventueel enkele extra dagen.
Voorstellingen tweede helft april 2020.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring