Anna Carlier - KRUIN

residentie: periode nog te bepalen
1 jun 19
-
30 sep 19
  • zaterdag 1 jun 19 - maandag 30 sep 19
    HET LAB
    HET LAB
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

onderdeel van
actueel

biografie
Anna Carlier (°1994) studeerde in 2017 af als master drama aan het KASK te Gent. Ze schrijft, maakt en speelt. In 2016 richtte ze Compagnie de Kolifokkers op. Ze won de internationale KAAS & KAPPES-prijs 2016 (Niederländisch-deutscher Kinder- und Jugenddramatikpreis in Duisburg) en de schrijfwedstrijd Het woord aan het woord van HETPALEIS met haar tekst KRUIN. De tekst werd vertaald naar het Duits door Christine Bais en stond op de longlist voor de prestigieuze Kindertheaterpreis 2018. Seizoen 2017-2018 werkte Anna als Montignard in Kultuurfaktorij Monty, Antwerpen. Samen met vijf andere jonge makers werkte ze elke drie weken toe naar een Hit The Stage: een avond vol pasgemaakt theater. In 2017 speelde ze mee in de herneming van de jeugdvoorstelling De Schaar van de Tsaar van het Mechelse gezelschap Het Kwartier.


projectomschrijving
De theatertekst KRUIN gaat over een afgelegen dorp in een bos waar uitsluitend kinderen wonen. Ze hebben elk hun huisje en ze hebben het goed. Tot een onbegrijpelijke man de rust komt verstoren. Hij confronteert Rak, Bos, Lis, Fep en Drop, de kinderen uit het dorp, met de wereld daarbuiten. De tekst gaat over de eerste kreuken in het gladde wereldbeeld van opgroeiende kinderen. Over de schoonheid van naïviteit en de tristesse bij het verlies daarvan. Anna Carlier onderzoekt de mogelijkheden en valkuilen om kinderen met tekst op scène te zetten. Daarbij focust ze op hoe kinderen hun natuurlijke speelsheid behouden eens ze op scène staan. Daartegenover zoekt ze uit hoe volwassen acteurs dan weer kinderen kunnen spelen. De kernvraag hierbij is: "Wat is het verschil tussen 'als een kind spelen' en 'een kind spelen'?"

"Een jonge schrijfster die een universum weet te scheppen waarin we de wereld zoals wij die kennen, met andere ogen gaan bekijken en bevragen.” juryrapport KAASUNDKAPPES 2016

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring