Melting times

diana herz
25
okt
-
28
okt
  • 25 okt 2018 - 28 okt
    kleine exporuimte
    gratis

Beeldend kunstenares Diana Herz is al lang gefascineerd door ‘tijd’. Hoe ongrijpbaar tijd ook mag zijn, de perceptie ervan, die we uitdrukken in ‘duur’, ervaren we wel. Diana Herz verbindt dit met een tweede fascinatie van haar: ‘water’. In de zomer van 2017 maakte ze in en rond de rivier in een Zwitsers bergdorp land-art installaties die uitgingen van de verbinding tussen tijd en water.

Eén van de vormen van water die haar het meest boeit, is ijs, of beter: smeltend ijs. Zo verbond de kunstenares ooit fragiliteit van het leven van de bewoners uit een woonzorgcentrum met een installatie van smeltend ijs.

Soms denken we wel eens dat ijs een duurzame toestand is, dat het een permanentie is, zoals het ijs aan de polen, maar de deconstructie van die gedachte wordt erg voelbaar: de opwarming van de aarde scheurt de duurzaamheid van het permafrost helemaal open. Met alle gevolgen van dien.

In de voor Nordic night(s) gecreëerde werken Melting times bevraagt Diana Herz de duur en de gevolgen van die evolutie.

credits

© Diana Herz & Ludovic Driessen

dianaherz.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten