kOen moerman

zo 8 okt 2017
-
zo 19 nov 2017
  • zo 8 okt 2017 - zo 19 nov 2017
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

kOen moerman (°1968) is fotograaf en videokunstenaar. In beide media streeft hij naar een vorm van bewegende verstilling. Onderliggend voel je het narratieve. Nooit ingevuld, nooit anekdotisch, maar sterk aanwezig.
 

Hij begon zijn artistieke loopbaan begin jaren '90 met o.a. een fototentoonstelling in de Brusselse Kinepolis en een solotentoonstelling in Oostende. Als twintiger was hij vooral actief als lichtontwerper bij hedendaagse dansproducties waarbij hij meer en meer video integreerde. Na enkele jaren intens touren met diverse gezelschappen, begon moerman zich te concentreren op video-installaties en mengvormen te zoeken met andere kunstvormen. Amper twee jaar geleden nam hij terug de draad op met zijn eerste passie, de fotografie, met een herafgestofte (analoge) donkere kamer en met de eerste prints die in deze tentoonstelling te zien zijn.
 

De fotografie van kOen moerman is vrijpostig emotioneel. Zijn typische beeldtaal met wazige en bevlekte fragmenten, roept zowel sentiment als bevreemding op. Elke foto is duidelijk een deel van een verhaal. Het verhaal zelf wordt bewust niet prijsgegeven. De onderliggende narratieve lijn die steeds door zijn werk sluipt, wordt bewust blanco gelaten. Het zijn net die oningevulde ruimtes die de focus verplaatsen en de toeschouwer stil laat staan bij de gesuggereerde beweging. Daarnaast zorgt het werk voor een poëtische verstilling via beelden die het grensgebied tussen fotografie, film en schilderkunst aftasten.

credits

vernissage: zo 8 okt om 15 u / inleiding: Gerhard Verfaillie, directeur CCHA

 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring