In dialogue

Sanne De Wilde & Evelyne Van Poppel
zo 8 okt 2017
-
zo 19 nov 2017
  • zo 8 okt 2017 - zo 19 nov 2017
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sanne De Wilde (°1987, Antwerpen) studeerde fotografie aan het KASK in Gent. Ze woont en werkt in Antwerpen en in Amsterdam (waar ze werkt in opdracht van De Volkskrant). Haar afstudeerproject The dwarf empire (2012) won de Photo Academy Award 2012, evenals de International Photography Award Emergentes DST 2013. Van haar is ook de reeks Snow white, een beklemmende fotoreportage over albino's. Samoa Kekea (2013) is een fotoreeks over albino bewoners van de eilanden Upolu en Savai’i. De Wilde won hiervoor in 2013 de Nikon Press Photo Award voor meest beloftevolle Belgische fotograaf. De British Journal of Photography selecteerde De Wilde in 2014 als een van ‘the best emerging talents from around the world'.
 

Evelyne van Poppel schildert haar visie op de wereld van het kind. Laag voor laag dringt ze door tot in het diepste wezen van de kleine mens, subtiel en schokkend tegelijk. Vanuit een vrijwel abstracte basis nodigt het kind, voorgesteld op meer dan volwassen grootte, stevig op z’n voeten en in een onbewogen houding ons uit tot een verwarrende ontmoeting. Onuitgesproken dubbelzinnigheden in het beeld roepen een ongemakkelijk gevoel op. De blik van het kind stelt vragen en trekt ons in het beeld, op zoek naar antwoorden. Hoewel de afbeelding realistisch lijkt, verwijdert het zich van de realiteit, bijna onwaarneembaar, op een manier die ons aan het twijfelen brengt. Hier staat geen echt kind, maar een representatie van het kind, waarin werkelijkheid en perceptie samensmelten.
 

In de dubbeltentoonstelling In dialogue gaan twee beeldenmaaksters, een fotografe en een schilderes, in dialoog met elkaar en met één centraal thema: het wezen van het kind ontdaan van zijn/haar kleur. Beiden maken ze beelden die de kijker verontrusten, samen gaan ze op zoek naar de confronterende essentie van het wezen ‘kind’.

credits

vernissage: zo 8 okt om 15 u / inleiding: Gerhard Verfaillie, directeur CCHA

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring