zo 12 mei 2019 - 15.00 u

Bart Herman

zo 12 mei 2019
15.00 u
  • zo 12 mei 2019
    15.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Bart Herman werd geboren op 14 februari 1959 in Wevelgem als tweede van drie kinderen. Hij groeide op in een muzikaal gezin.  In 1981 studeerde hij af als licentiaat in de Germaanse filologie aan de katholieke universiteit Leuven. Na zijn legerdienst werkte hij aan de universiteit als literair vertaler binnen de afdeling Sinologie en Engelse literatuur.
 

Eind jaren '80 vertrok hij, alleen gewapend met zijn gitaar naar Amerika. Na een zwerftocht door het westen versierde hij een contract als zanger-entertainer op de SS Victoria, een Amerikaans-Grieks cruiseschip dat de Caraiben, Zuid-Amerika, Mexico en later ook de Baltische zee aandeed. Het was tijdens die reis dat Bart besloot van het zingen zijn definitief beroep te maken.
 

Toen het schip in droogdok lag in Amsterdam werd hem in 1990 een platencontract aangeboden door een Franstalige platenfirma die in de chanteur flamand cowboy wel brood zag. Hoewel Bart aanvankelijk in het Engels zong werd er gekozen voor het Nederlandstalige repertoire. In 1993 scoorde hij zijn eerste nummer 1 hit Ik ga dood aan jou en haalde het daaropvolgende album Metropool meteen goud.
 

Inmiddels werden al 10 CD’s van eigen hand ingeblikt en ontwikkelde Bart Herman zich tot een veelgevraagd en hooggewaardeerd artiest op de podia van de Lage Landen met een eigenzinnige muziekgenre dat nog het best te omschrijven valt als een mengeling van luisterlied, rock en roll en latijnse ballades. Zelf spreekt hij van de Tuimelkruid-sound.

Naast zanger was hij ook vaak te zien in tal van TV-shows, panels en spelprogramma’s en dook hij zelfs op als gastacteur in series als Wittekerke en Spoed. Hij vertolkte ook de rol van Pontius Pilatus in de musical Jesus Christ Superstar. In 1996 presenteerde hij de Vlaamse versie van het spelprogramma Doet-ie het of doet-ie het niet op VT4.
 

Begin 2012 werd het nummer Ik ga dood aan jou opgenomen in de eregalerij van Radio 2 en auteursvereniging Sabam nadat het eerder een eervolle 84ste plaats behaalde in de lijst van de 1000 Klassiekers van Radio 2.

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring