do 21 feb 2019 - 20.00 u

Melanie De Biasio

do 21 feb 2019
20.00 u
  • do 21 feb 2019
    20.00 u
    concertzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Melanie De Biasio is als een kruising tussen Nina Simone en Sade, met een vleugje The Velvet Underground. In 2007 verscheen A stomach is burning, een dijk van een debuutalbum en een regelrechte oorwurm. Met de release van haar tweede album No deal in 2013 kwam haar zangcarrière in een fikse stroomversnelling. Met zeven nummers en welgeteld drieëndertig minuten veroverde ze stormenderhand Europa.

Terwijl iedereen wachtte op een opvolger bracht ze in 2016 out of the blue het bijzondere
Blackened cities uit, een 24 minuten durend rauw portret van haar geliefde thuisstad Charleroi. Najaar 2017 volgde dan eindelijk album nummer drie. Met Lilies leverde De Biasio opnieuw een meesterwerk af met haar typische donkere sound, omfloerst met een onderkoelde sensualiteit.

Sinds tourt ze door heel Europa en speelde ze drie (!) uitverkochte concerten in de Ancienne Belgique, schitterde ze tijdens Leuven Jazz en triomfeerde ze afgelopen zomer op Jazz à Liège, Gent Jazz én Jazz Middelheim.

In CCHA speelde De Biasio eerder al twee overweldigende (en uitverkochte) concerten
in januari en december 2015: "Het concert in CCHA was van buitenaards niveau. Een soort van klasse die je nog maar zelden tegenkomt." (rootstime.be, 31 januari 2015) en: "Melanie De Biasio blaast Hasselt van zijn sokken met perfectie tot in de kleinste details... een wereldster." (keysandchords.com, 31 januari 2015).

"***** Naar De Biasio luister je niet, je beleeft haar." De Standaard, 19 december 2017
"**** Met Lilies maakt De Biasio definitief aanspraak op haar eigen genre." FocusKnack, 3 oktober 2017

***** Melanie De Biasio brengt Jazz Middelheim in trance. (...) Probleemloos hield ze de duizenden toehoorders van begin tot eind in de ban, met haar fluwelen fluisterstem en haar zo unieke songs.

De Standaard, 11 augustus 2018

credits

zang & dwarsfluit Melanie De Biasio / drums & percussie Aarich Jespers / bas & gitaar Axel Gilain / piano & keysboards Matthieu Van / © Olivier Donnet & Jérôme Witz
melaniedebiasio.com
      

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring