John Van Oers

zo 17 apr 2016
-
zo 26 jun 2016
  • zo 17 apr 2016 - zo 26 jun 2016
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Beeldhouwer John Van Oers (°1967) beweegt zich met zijn sculpturen tussen licht en zwaar. Zijn ‘notities’ zijn speels, hebben een variabel karakter en komen voort uit de ervaring van het onmiddellijke. Dagelijkse objecten worden onderworpen aan stillering en hun beeldend potentieel onderzocht. De werken van Van Oers neigen naar abstractie maar worden het nooit. De materiaalkeuze is even eerlijk als de onderwerpen. Ontdaan van alle mogelijke ballast spreken natuurlijke materialen in alle eenvoud.

Zo ontwikkelt John Van Oers een persoonlijk vocabularium dat zowel autobiografische als zuiver esthetische aspecten aanreikt. Het ‘spelen’ met vorm, inhoud en materiaal blijft de drijfveer. De scenische sculpturen, waarin architectuur en landschap vaak een centrale rol spelen, nodigen uit tot ingrepen van de kijker die op zijn beurt het ‘spel’ van de maker (imaginair?) voortzet. De uitgelokte dialoog tussen het alledaagse en het esthetische is tegelijkertijd betekenisvol en hartverwarmend.
Bert Danckaert

credits

vernissage: zo 17 apr om 15 u / inleiding: de heer Stef Van Bellingen, artistiek verantwoordelijke kunstenplatform WARP

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring