Between the Lines

Olivier Deprez
zo 24 jan 2016
-
zo 3 apr 2016
  • zo 24 jan 2016 - zo 3 apr 2016
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Olivier Deprez (°1974, Kortrijk) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Gent en positioneert zich binnen de hedendaagse Belgische schilderkunst door zijn neo-symbolische figuratieve beeldspraak. De schilderijen van Olivier Deprez lijken op het eerste gezicht toevallige registraties van alledaagse fenomenen. Hij verbeeldt ze op een realistische wijze, maar niet zonder er binnen het schilderproces details aan te wijzigen.

De basis voor zijn beelden ligt bij schetsen en aantekeningen op locatie. Deze plaatsen blijven als zodanig wel enigszins herkenbaar voor de toeschouwer, maar ze worden nooit letterlijk vertaald in verf. De kunstenaar vlakt doorheen een aantal studies kleine details uit op de tekentafel. Door dit langzaam uitzuiveren groeit er een artificiële reconstructie van de realiteit die zijn beelden een bevreemdende anonimiteit geeft.

Niet alle schetsen worden daadwerkelijk omgezet naar schilderijen. Soms blijven ze in hun ontwikkelingsfase steken en groeien ze uit tot autonome tekeningen. Of vormen ze de aanleiding om in het atelier verder te bouwen op de onderliggende ideeën. De meeste van zijn stillevens groeien zo voort uit de tekentafel. Objecten worden ontdaan van hun orspronkelijke context en ingezet in een kunstmatige opstelling. Ze worden archetypen of symbolen die gebruikt worden in een wereld die niet van hen lijkt te zijn.

credits

vernissage: zo 24 jan om 15 u

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring