Wanneer het potlood zijn livrei aflegt

Hugo Duchateau & Roel Vandebeek
zo 15 nov 2015
-
zo 10 jan 2016
  • zo 15 nov 2015 - zo 10 jan 2016
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Het potlood is van oudsher een drager van een livrei. Het dient gewillig de hand van de meester: de kunstenaar die zijn spontane opwelling de vrije baan geeft, de ontwerper die ongeremd zijn ideeën lanceert, de filosoof die zijn kanttekeningen maakt in de rand van de boeken die hij leest… Het potlood ligt op de tafel en het zwijgt. Het protesteert niet, het geeft nooit zijn eigen mening, het lijkt tevreden met zijn bestaan in de schaduw. Af en toe geeft een fabrikant het een nieuwe jas, een beetje rijker versierd of wat opzichtiger. Maar het blijft een livreiknecht. Hugo Duchateau en Roel Vandebeek brengen verandering in dat statuut. Het potlood dicteert, de kunstenaars geven vorm aan zijn verhalen. De knecht wordt meester en de meester wordt knecht. Dan blijkt hoe rijk het verborgen leven van het potlood is.

credits

vernissage: zo 15 nov om 11 u / inleiding: de heer Francis Smets, cultuurfilosoof

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring