Bart De Zutter & Hendrik Vermeulen

zo 26 apr 2015
-
zo 31 mei 2015
  • zo 26 apr 2015 - zo 31 mei 2015
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Beeldend kunstenaar Bart De Zutter verwerkt organismen, processen en materialen uit de natuur tot sculpturen. De creatie van zijn werken vertoont een vast verloop. Alles start bij een idee, gedachte. Dit idee wordt gestimuleerd en krijgt vorm tijdens wandelingen en verzameltochten. Vervolgens legt hij het grafisch vast in tekeningen en schetsen, welke de basis vormen voor zijn sculpturen en installaties. Zijn oeuvre is een weerspiegeling van zijn vormgegeven gedachten. Zijn wezens, wolken, huiden… kunnen door hun fysische affiniteit, transparantie en plaatsing in de ruimte een eigen leven leiden. Bart De Zutter raakt met zijn werken de maatschappelijke thema’s rond duurzaamheid en ecologie aan.

"Het landschap is de drager van al mijn beelden", zegt Hendrik Vermeulen. Ruim 25 jaar al werkt hij aan zijn oeuvre. Een poëtisch universum van pastelschetsen, sculpturen en maquettes, waar feiten en dromen feilloos in elkaar overlopen. Meester van het kleine formaat in al zijn monumentaliteit. Die bescheidenheid heeft hem een enorme vrijheid gegeven. Gestaag, hardnekkig, elke dag opnieuw, vanuit een fascinatie voor tijd en ruimte, het zintuiglijke en het denkbeeldige, het worden en verdwijnen, het weten en het wezen. De bekommernis om de manipulatie van het landschap door de mens, de impact van de natuur op de mens en de even grote impact van de mens op de natuur, is een terugkerende thema. Hoe lang duurt het om een landschap te vormen? Een koraalrif, bos of rots te worden? Het water te zuiveren? Het recente werk van Hendrik Vermeulen is heel filmisch; hij vindt vaak een bondgenoot bij cineasten. Joris Ivens, Robert Aldrich, Andrej Tarkovski.
Uit Het Landschap is de drager van Fiorella Stinders

credits

vernissage: zo 26 apr om 15 u

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring