The place of writing

Kasper Andreasen
zo 16 nov 2014
-
zo 11 jan 2015
  • zo 16 nov 2014 - zo 11 jan 2015
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Kasper Andreasen is geïnteresseerd in het dagdagelijkse waaronder efemere drukwerken, taal, objecten en (land)kaarten. Zijn eerste Belgische solotentoonstelling presenteert tekeningen, kaarten en kunstenaarsboeken. De tentoongestelde werken hebben enerzijds de handeling van tekenen en schrijven gemeen en anderzijds zijn ze met elkaar verbonden via het thema "plaatsbepaling". De gekozen plaatsen en ruimtes zijn interpretaties die de handeling van schrijven via cartografie en gedrukte media verbeelden. Andreasen toont dit "schrijven" als een eigenzinnige vorm van expressie met zowel een poëtisch als een visueel karakter.

Kasper Andreasen woont en werkt in Brussel en doceert aan de KASK (School of Arts) in Gent. Zijn werk bestaat hoofdzakelijk uit tekeningen, geschriften en drukwerk, waarbij de nadruk telkens ligt op het in kaart brengen, indexeren en archiveren. Vorig jaar publiceerde hij een zelf getekende atlas met als titel Writing over (Roma Publications Amsterdam). Momenteel focust zijn kunstpraktijk zich op de verschillende relaties tussen informeel schilderen, schrijven en het landschapsbeeld.

credits

vernissage: zo 16 nov om 15 u / Ter gelegenheid van de tentoonstelling verschijnt een catalogus met teksten van Clemens von Lucius en Zlatko Wurzberg en wordt een print uitgegeven. Catalogus 17 x 24 cm, oplage: 400 ex., 80 pagina's, € 15 Speciale editie 17 x 24 cm, oplage: 30 ex., 45 euro

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring