In landscapes

Awoiska van der Molen
zo 27 apr 2014
-
zo 22 jun 2014
  • zo 27 apr 2014 - zo 22 jun 2014
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Awoiska van der Molen (°1972, Groningen) studeerde architectuur en fotografie aan de Academie Minerva in Groningen en nadien fotografie aan het Hunter College in New York. Daarna haalde ze haar Master Fotografie aan de Post Sint-Joost Academie in Breda. In 2011 was ze één van de tien finalisten in het fotografiefestival van Hyères, Frankrijk en hetzelfde jaar won ze in de Alt. + 1000 op het Festival de Photographie de la Montagne in Rossinière, Zwitserland. Begin 2012 ontving ze de Harry Penningsprijs voor haar fotowerken.

Fotografie bestaat bij de gratie van het licht, maar de landschappen op de foto’s van Awoiska van der Molen doemen juist op uit het donker. Haar fotowerken ontstaan uit het verlangen door te dringen tot in het wezen van de afgezonderde wereld waar ze fotografeert. Het zoeken naar die kern is het motief in haar fotografisch werk. De afzondering en concentratie die er tijdens het fotograferen is, zet zich op ambachtelijke manier voort in de donkere kamer waar zij zelf haar werken afdrukt.

Na zich te hebben gericht op stads landschappen tussen 2005-2008 onderzoekt van der Molen de laatste jaren het natuur landschap. Het cultuurcentrum Hasselt toont fotowerken uit deze twee periodes waarin van der Molen doordringt het stille territorium van stads en natuur landschap.

credits

vernissage: zo 27 apr om 15 u

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring