cultuurcentrum Hasselt

Anne-Sophie Costenoble

Le silence de l'oiseau
za 1 mrt 2014 - zo 13 apr 2014
za 1 mrt 2014
-
zo 13 apr 2014
  • za 1 mrt 2014
    -
    zo 13 apr 2014
    CCHA

Na haar studies geschiedenis en kinesitherapie ontdekt Anne-Sophie Costenoble (°1967, Kortrijk) door te reizen en deel te nemen aan workshops de praktijk van de fotografie.

Fotografie nodigt haar uit een goed begrip van de wereld te vormen. Fotografie laat haar ook toe te bekijken en te benaderen, waardoor haar werk verschijnt in een verhalende en poëtische vorm.

Haar foto’s werden tentoongesteld in het Musée de la Photographie in Charleroi, Bozar Brussel en diverse festivals in Frankrijk, Spanje, Engeland, Bulgarije, Mali en Litouwen.

“Fotografie nodigt me uit om voorzichtig te zijn en stelt me in staat om de wereld te begrijpen. Ik laat me leiden door intuïtie op zoek naar een emotionele intensiteit. Zoals de woorden op de pagina’s van een boek, beginnen de beelden hun eigen leven te leiden. Een verhaal krijgt vorm”.
Anne-Sophie Costenoble

credits

vernissage: zo 9 mrt om 15u / inleiding: de heer Emmanuel d'Autreppe, criticus en docent fotografie Saint-Luc, Luik  / met medewerking van Valerie Callewaert, klankrealisatie / met de steun van Maison de la Culture van Doornik, de provincie Henegouwen, de Federatie Wallonië - Brussel & de Week van de Klank