Des visages en chemin

Frédéric de Woelmont & Thomas Chable
zo 15 sep 2013
-
zo 10 nov 2013
  • zo 15 sep 2013 - zo 10 nov 2013
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Thomas Chable (°1962, Brussel) woont en werkt in Poulseur. Hij is vooral bekend om zijn foto’s van Afrika die hij sinds 1987 maakt naar aanleiding van zijn reizen naar diverse landen op het Afrikaanse continent. Daarnaast realiseerde hij o.m. fotoreeksen over de verlaten industriële sites in de regio Luik (Train et création).

Hij stelde meermaals tentoon in l’Aquilone in Luik en l’Espace Photographique Contretype in Brussel. Sinds 1999 realiseert Chable ook reportages voor het tijdschrift Vu d’ici en in 2001 verscheen zijn boek Odeurs d’Afrique. Hij was laureaat van verschillende prijzen zoals de Prijs van de Franse Gemeenschap (1994) en de prijs Photographie Ouverte van het museum voor Fotografie in Charleroi (1995).

Frédéric de Woelmont (°1968, Brussel) woont en werkt deels in België en deels in Afrika. Hij behaalde een Master Politieke Wetenschappen en Internationale Betrekkingen aan de ULB en Geschiedenis en Internationale Betrekkingen aan de London School of Economics. Sinds 2005 werkt hij als Hoge Commissaris van de Vluchtelingen in de Hoorn van Afrika en West-Afrika voor de Verenigde Naties. Het AFAR-project portretteert de Afar en hun omgeving in een poging hun schoonheid en grootsheid vast te leggen en zo de herinnering aan deze groep mensen te houden zoals hij vandaag bestaat in zijn maatschappelijke, culturele en traditionele dimensie.

credits

vernissage: zo 15 sept om 15 u

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring