Entre deux

Pierre Clauss & Modi
zo 21 apr 2013
-
zo 23 jun 2013
  • zo 21 apr 2013 - zo 23 jun 2013
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Modi (Anne-Lise Cornet) werd in 1975 geboren in Parijs. Haar fotografische demarche bestaat uit het evoceren van een gevoelige innerlijke vraagstelling d.m.v. het zelfportret. Voor haar zijn haar beelden een geluidloze taal die bestaat uit tekens en echo’s, aarzelende pogingen die een vraag, die onbenoemd zou blijven, verzachten. Haar artistieke werk is onlosmakelijk verbonden met haar intellectuele queeste, een queeste waarbij zij beroep doet op filosofische teksten, zoals Paul Ricoeur, of schrijvers zoals Herman Hesse. Zij gebruikt het zelfportret omdat “het beeld van binnenuit beleven, dit beeld wijzigt.”

Pierre Clauss (1963) woont sinds 2004 op Corsica. De natuur maakt de kern uit van zijn beelden. Via de naaktheid van haar aanwezigheid, volgens de formule van Goethe ‘mysterieus bij klaarlichte dag’, treedt zij in dialoog met de mens. Zijn fotografie, met als vraagstelling de tijd, het zijn, het worden, evoceert de Kantiaanse dimensie van het oneindige en van het sublieme, als schoonheid in beweging en poging tot het afbakenen van het onbegrensbare. Zijn fotografie staat dicht bij Hölderlin of Rilke, voor wie “de schoonheid niets anders is dan de aanvang van het schrikwekkende dat wij, in dat stadium, nauwelijks nog kunnen verdragen.”

credits

vernissage: zo 21 apr om 15 u / inleiding: de heer Emmanuel d'Autreppe, criticus en docent fotografie aan Saint-Luc, Luik

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring