On the walls

Pat Andrea
zo 13 jan 2013
-
zo 24 feb 2013
  • zo 13 jan 2013 - zo 24 feb 2013
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Pat Andrea werd in 1942 geboren in Den Haag. Na zijn studies aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, onderneemt hij reizen naar Spanje en Latijns-Amerika. Tegenwoordig pendelt hij tussen de Parijse regio, de Nederlandse hoofdstad en zijn Argentijnse atelier in Buenos Aires. Hij wordt wereldwijd uitgenodigd door galerieën, stichtingen, cultuurcentra en kastelen (zoals dat van Chenonceau in 2007) en is vertegenwoordigd in de collecties van de grootste internationale musea.

Volgens de principes van de Nieuwe Subjectiviteit ontwikkelt Pat Andrea een visie op de realiteit die een alternatief voor de figuratie voorstelt. Het schijnbaar classicisme van die voorstelling zorgt er voor dat de droombeelden, de angsten en de aandriften van een wereld waarin de vrouw alomtegenwoordig is, meer onthuld worden.

Op de kruising tussen hyperrealisme en surrealisme brengen de beelden van Pat Andrea, die evenzeer aanspraak maken op de schoonheid van de vormen als op de kracht van hun inhoud, ontreddering teweeg en voeden ze intens het wezen van ons bewustzijn.

credits

vernissage: zo 13 jan om 15 u / Naar aanleiding van de tentoonstelling On the walls worden twee uitgaven gerealiseerd: een publicatie met een tekst over het werk van Pat Andrea door Dan Holsbeek en foto's van André Bertels over het realisatieproces van de wandtekeningen en van de geëxposeerde werken en de twee prenten On the walls I en On the walls II (Deze twee prenten zijn de weergave van de wandtekeningen uitgevoerd ter gelegenheid van de tentoonstelling in cultuurcentrum Hasselt. Gedrukt in zwart/wit bij Cassochrome Waregem, op het papier Symbol free live satin, premium white, 300gr. Formaat: +/- 90,2 x 28 cm hoog. Oplage: 60 exemplaren)

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring