Apnée

Elodie Ledure
za 17 nov 2012
-
zo 6 jan 2013
  • za 17 nov 2012 - zo 6 jan 2013
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De blik van Elodie Ledure is een inventieve projectie, een aangescherpt ontwaken. Hij blijft allen maar lang stilstaan bij nabije plaatsen en voorwerpen om deze beter op te delen, ze in de war te sturen, er bovenuit te stijgen. De beelden van Elodie bezorgen ons een 'plastisch' plezier (meer bepaald dank zij de kleuren) en nodigen ons tevens uit tot zintuiglijke, verwarrende, complexe ervaringen…

Vaak lijken zij ons opzettelijk geen achterpoortje te bieden: weinig diepte, geen vluchtlijnen; grote natuurlijke of architecturale vlakke tinten vormen vaak een verschansing, versperren het zicht, vestigen onze blik op wat niet blijkt te kloppen in het kader, kleine valse noten in de ruimtelijke ordening of in het samenleven van het natuurlijke en het geconstrueerde.

Maar die elementen, die de essentie uitmaakten van de oorspronkelijke reeks, worden vaak hoe langer hoe meer in evenwicht gehouden door beelden van grote ruimtes, hoge vluchten van pure poëzie – die uiteraard niet schatplichtig zijn aan photoshop of aan het om het even welke retouches: de benadering van Elodie heeft enkel zin wanneer zij vertrekt van een directe gegevensinvoer.
Emmanuel D’Autreppe

credits

vernissage: za 17 nov om 11 u / inleiding: dhr. Emmanuel d'Autreppe, criticus en docent fotografie aan Saint-Luc te Luik

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring