Anne de Gelas & Christophe Collas

za 30 apr 2011
-
zo 26 jun 2011
  • za 30 apr 2011 - zo 26 jun 2011
    CCHA
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In haar werk toont Anne de Gelas de anachronistische kroniek, teder en getormenteerd, van de kleine wereld die haar omringt en de grote vragen die haar kwellen. Zij praat over het precaire evenwicht van een jonge moeder en over verlies, aangekondigd verlies van de sporen van het verleden die gedoemd zijn te verdwijnen. Deze kroniek bestaat uit foto’s, schetsen, collages, muzieknoten, dagboekfragmenten die de puzzelstukken zijn van een familie (de hare). Haar foto’s lijken soms onhandig of mislukt, maar spreken daardoor des te meer aan. Christine de Naeyer spreekt in dit verband over 'een verontrustende intimiteit in de stilte van een kreet'.

Christophe Collas brengt alledaagse foto’s, instinctief gefotografeerd, samen in veelluiken (Polyptyques) waardoor de fotograaf de narratieve aspecten van het beeld op de proef stelt. De mogelijkheden hiertoe zijn veelvuldig. De assemblage is slechts één mogelijkheid van vele. Soms toont hij ook meerdere foto’s van eenzelfde scene of voorwerp, die zo een zuiver fotografische manier tonen om een onderwerp te benaderen. Zijn onderwerpen, gefotografeerd in zwart-wit of kleur, zijn zowel architectuur, landschap, portretten als stilleven. De hier tentoongestelde reeks werd nog nooit eerder getoond.

credits

vernissage zaterdag 30 april 2011 om 15 u / inleiding de heer Emmanuel d’Autreppe, assistent-hoofdredacteur van het fotografietijdschrift VIEW Photography

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring