De passant

Laika
do 24 jan 2019
13.30 u
  • do 24 jan 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

"Ik hou van de slaapkamer en van het bed, omdat ik hier troost en vreugde en genot en rust vind. Als ik in deze kamer ben, dan spreekt en weent mijn ziel.” een Palestijnse jongen over 'thuis'

Sommige mensen voelen zich overal thuis. Anderen zijn er hun hele leven naar op zoek, zwervend van hot naar her, vol verlangen naar een plek om te blijven en eindelijk thuis te komen. Maar wat is dat eigenlijk, thuis?
 

De passant is visueel, dansant en energiek theater. Een voorstelling als een partituur, bestaande uit losse noten die zich gaandeweg op elkaar afstemmen en aan het eind muziek worden.
 

De passant was de revelatie tijdens het Krokusfestival (2017), waar de voorstelling ook in première ging. Sindsdien tourt hij in binnen- en buitenland.
 

de makers
Laika is intussen al langer bekend bij ons: Opera Buffa, Zigzagkind (Krokusfestival), NIPT, Cyrano, Een dame in de kast, Cowboys huilen niet speelden allemaal in CCHA.


Voor De passant praatte Michai Geyzen met kinderen van allochtone origine die hier geboren zijn, met jongeren die hier als vluchteling zijn gestrand, met kinderen van gescheiden ouders die laveren tussen hun huis 'hier' en hun huis 'daar'.

theater/dans / lager onderwijs 3de graad / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8


lesmap

credits

regie & concept Michai Geyzen / spel Ephraïm Cielen, Helder Seabra/ Javi Ojeda, Boris van Severen/Patrick Vervueren & Robbert Vervloet / muziek Ephraïm Cielen / kostuums Vick Verachtert decor Stef Stessel / dramaturgie Mieke Versyp / licht Pieter Smet / techniek Thomas Stevens & Rik Van Gysegem / © Kathleen Michiels

laika.be
 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring