cultuurcentrum Hasselt

Maelstrom

Solidariteit
ma 15 okt 2018 - 13.30 u
ma 15 okt 2018
13.30 u
  • ma 15 okt 2018
    13.30 u
    podium op podium concert- & theaterzaal

En als iemand je zou vragen: "Wat is solidariteit vandaag?”, wat zou je dan antwoorden? Heeft het woord vandaag nog betekenis? Waar zie jij vandaag echte solidariteit? Moeten we het weggooien? Vervangen door een ander begrip? Anders invullen?
 

Dat is de zoektocht die theatergezelschap Maelstrom onderneemt voor hun derde voorstelling. Vorig seizoen trok het duo naar Hasselt met de vraag aan al wie zin had om een brief te schrijven naar zijn/haar (al dan niet fictieve) kind. Onder meer de leerlingen van drie verschillende secundaire scholen en de studenten en docenten van UCLL penden hun brieven neer. Het resultaat, Brief aan mijn kind, een voorstelling in intieme setting op bankjes op het podium van de theaterzaal.
 

voortraject en creatieproces
Nu rekent Maelstrom opnieuw op jouw input. Het gezelschap lanceert de oproep om jouw antwoord op de vraag: "Wat betekent solidariteit voor jou persoonlijk?” te posten op maelstrom.be. Dit voortraject sluit af eind juni 2018. Maelstrom maakte ook een interessante longread die je een inkijk geeft in het creatieproces van de voorstelling en de zoektocht van het gezelschap naar de kern van solidarteit. 
 

de makers
Maelstrom is het gezelschap van theatermakers Jorre Vandenbussche en Thomas Janssens. Of noem hen gerust een soort denktank met artistieke output. Lang voor de voorstelling begint, stellen ze hun publiek een thema voor. Met de antwoorden gaan zij aan de slag en maken een voorstelling. Ze trachten zich te verbinden met de positieve krachten in de samenleving, en actief op zoek te gaan naar samenwerkingen die hun werk verdiepen en verrijken.

theater / secundair onderwijs 3de graad / max. 90 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

concept, spel & tekst Jorre Vandenbussche & Thomas Janssens, i.s.m. het publiek / compositie & geluid Ruben Nachtergaele / beeldregie & licht Nele Fack / zang Steffie Van Cauter / scenografie & licht Mikaël Wellens / productie Sam Loncke / © Maelstrom

maelstrom.be, longread & oproep