The Wetsuitman

Het Kwartier
do 2 mei 2019
13.30 u
  • do 2 mei 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In 2014 vindt een man een duikerspak tussen de rotsen in Noorwegen. Er steken botten uit de zwemvliezen. De politie komt erbij, afdeling vermiste personen. Niemand kan uitvissen wie het lijk is. Tot de politie telefoon krijgt van collega’s uit Nederland. Ook zij vonden een skelet in een wetsuit.
 

Dit waargebeurde verhaal vormt het startpunt voor The Wetsuitman, een spannende voorstelling die start als een detective, maar ergens heel anders uitmondt. Schrijver/regisseur Freek Mariën speelt met de grenzen van genres… en met jouw verwachtingen, veronderstellingen en vooroordelen. Samen met een stevige cast van veelzijdige spelers-makers daagt hij je uit zelf te oordelen. Tot alle touwtjes aan elkaar geknoopt kunnen worden.
 

de makers
Freek Mariën is schrijver en theatermaker. Hij studeerde in 2012 met grote onderscheiding af als Master in het Drama aan KASK Gent. Van 2009 tot 2015 leidde hij samen met Sarah Van Overwaelle het jeugdtheatergezelschap De Nietjesfabriek. Momenteel maakt hij met Het Kwartier jeugd- en volwassenenvoorstellingen met focus op een straffe tekst, een stevige inhoudelijke basis en een niet-evidente vorm of thematiek. Hiernaast is hij gastdocent ‘Schrijven’ aan LUCA Drama. Freek won de internationale Kaas & Kappesprijs 2012, de Prijs voor de Letterkunde Oost-Vlaanderen 2014 en de Taalunie Toneelschrijfprijs 2015. Ook zijn vorige theatertekst, De schaar van de tsaar, werd genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2017.

theater / secundair onderwijs 2de graad / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8

 

lesmap

credits

spel Yinka Kuitenbrouwer, Robbert Vervloet & Maxime Waladi / tekst & regie Freek Mariën / decor & licht Timme Afschrift / muziek Jan-Sebastiaan De Geyter / kostuums Lotte Boonstra / dramaturgie Ruth Mariën / coproductie Villanella / © Nina Vandeweghe

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring