cultuurcentrum Hasselt

De Mannschaft

LIV
ma 29 apr 2019 & di 30 apr 2019
ma 29 apr 2019
&
di 30 apr 2019

Verona, 24 jaar, speelt Liv, 15 jaar. Liv zit in het derde middelbaar, heeft ros haar en sproeten, heeft nog nooit gekust, heeft nog nooit seks gehad, heeft kanker en nog een half jaar te leven.
 

Bert, 30 jaar, speelt Bart Pieter Pierre Jean-Pierre Piet Patrick Patrick Junior (Bart voor de vrienden), 20 jaar. Bart is twee keer blijven zitten, heeft al veel gekust, heeft al drie keer seks gehad en is verliefd op Ruby.
 

Ine, 28 jaar, speelt Ruby, 19 jaar. Ruby is de zus van Liv en weet niet of ze verliefd is op Bart, weet niet of ze überhaubt met Bart wil kussen.
 

LIV is het verhaal van drie zoekende pubers. Hun wereld wordt helemaal op zijn kop gezet door de ziekte van Liv, maar gek genoeg zorgt dit voor een enorme boost in het leven en helpt het hen te vinden wie ze zijn.
 

LIV is een verhaal over Guns 'N Roses, over New Yorkers van den Aldi, over scheuren in je broek, over luchtgitaar en lipsync, over die van wiskunde, over gênante ouders, over angst en verdriet, maar vooral over leven, kei hard leven, tegen 120 km/uur, dat de stukken er vanaf vliegen. Kortom, een wervelende, grappige, met momenten ook gevoelige voorstelling over opgroeien in een grote wereld, het zoeken van je weg en het vinden van je bestemming.
 

de makers
De Mannschaft is de gemeenschappelijke, creatieve deler van Stijn Van de Wiel en Michai Geyzen. Deze Kempenzonen graven naar de absurditeit van onze alledaagse maatschappij, naar dat waar wij te vaak aan voorbijlopen, naar dat waar wij ons geen vragen meer bij stellen, naar dat wat schuurt en wringt en steekt, maar wat we niet willen zien. Zij doen dat op een tekstuele, toegankelijke en heldere manier. Zo helder dat er geen ontkomen aan is.

theater / secundair onderwijs 2de graad / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8

lesmap

credits

concept, tekst & regie Michai Geyzen & Stijn Van de Wiel / spel Verona Verbakel/Silke Thorrez, Ine Bettens & Bert Dobbelaere / stem Dominic Depreeuw / scenografie & kostuum Laura Wallrafen / lichtontwerp Thomas Stevens / communicatie Dirk Van Der Velden / coproductie HETGEVOLG, Arenbergschouwburg, ViaZuid & C-Mine cultuurcentrum / © Charlotte Wouters

demannschaft.be