Het puin van Eden

Het Kwartier & fABULEUS
do 14 feb 2019
13.30 u
  • do 14 feb 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

"Eén van de vele voordelen van de berg is dat je hier veilig bent.
 

Martha en Lukas komen dagelijks samen op een heuvel, 'hun heuvel', om hun verbeelding de vrije loop te laten. Aan hun vriendschap komt een einde wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. In die nieuwe wereld is geen plaats voor spelen. En dus ook niet voor Martha. Achttien jaar later kijken ze elkaar ongewild weer in de ogen. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden.
 

Het puin van Eden is een herkenbaar teksttheater voor tieners over opgroeien. Over hoe anderen je veranderen. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap.
 

de makers
Het Kwartier is een 'ensemblage': geen vast gezelschap maar een assemblage van mensen met wie een langdurige band wordt opgebouwd. Een sterke inhoudelijke basis, onderzoek, tekst en dramaturgie staan centraal. Het Kwartier maakt voorstellingen voor kinderen, jongeren én volwassenen en vertrekt daarbij vanuit het alledaagse en banale om een reflectieproces op gang te trekken. De doelgroep wordt bepaald door de inhoud, in plaats van omgekeerd.
 

Theater- en dansproductiehuis fABULEUS biedt jong talent de nodige omkadering om zich als speler, danser of maker te ontwikkelen. Het is één van de drie Leuvense stadsgezelschappen en ook huisgezelschap voor de Werking Jong Publiek bij STUK kunstencentrum. fABULEUS won de Ultima voor de podiumkunsten 2016, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.

theater / secundair onderwijs 2de graad / max. 200 / leerling € 8 / individueel € 8


lesmap

 

credits

spel Arend Pinoy & Wanda Eyckerman / tekst & regie Freek Mariën & Carl von Winckelmann / decor & licht Timme Afschrift / muziek Ruben Nachtergaele / kostuums Nikè Moens / dramaturgie Peter Anthonissen & Ruth Mariën / coproductie Het Kwartier & fABULEUS / met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaams Fonds voor de Letteren, de stad Leuven & CC Mechelen / met dank aan ARSENAAL/LAZARUS / © Clara Hermans

fabuleus.be & hetkwartier.be
 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring