Gitte

Theater FroeFroe & I Solisti
vr 26 apr 2019
10.30 u - 13.30 u
 • vr 26 apr 2019
  10.30 u
  kleine theaterzaal
  Geweest
 • vr 26 apr 2019
  13.30 u
  kleine theaterzaal
  Geweest
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een meisje wordt een vrouw tussen twee werelden in of hoe het is om nergens bij te horen.
 

In 1572 wordt Gitte door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Ze is op dat moment vijf jaar. Haar vader kent ze niet, het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan. Wanneer ze later betrapt wordt op diefstal, probeert ze te vluchten door over de bevroren rivier te rennen maar ze zakt door het ijs en verdrinkt... Bijna. Ze wordt gered maar vliegt de gevangenis in. De rechter beslist haar niet tot de brandstapel te veroordelen maar doet haar een voorstel. Die vader van haar is de Capitano van de oorlogsvloot van de Spaanse legers. Gitte kan kiezen: branden of spion worden voor de protestantse Nederlanden. Ze kiest het tweede.
 

Eens in Spanje overtuigt ze haar vader dat ze wel degelijk zijn dochter is. Hij gelooft haar, hij herkent zijn geliefde, de moeder van Gitte, in het meisje. Dan ontmoet ze een beroemd matador, een stierenvechter en vriend des huizes, Don Domingo. Ze worden smoorverliefd op mekaar, vooral Gitte. Don Domingo is verliefd op het geld en het aanzien van haar familie. Gitte vergeet haar opdracht en geniet van het leven in Spanje. Ze krijgt een Spaanse naam, mooie kleren, zon, familie, eten, een lief. Er komt een trouwfeest.
 

Tijdens de eerste huwelijksnacht loopt alles fout. Het brandmerk op haar schouder verraadt haar. Gitte wordt ontmaskerd als dief en spionne en wordt vermoord door haar eigen man. En dan vliegt er een kraai over…
 

de makers
Theater FroeFroe kennen we al langer, maar deze productie maken ze niet alleen. Ze gaan een verbond aan met het Antwerpse muziekensemble I Solisti. Bovendien keren ze na de tekstuele voorstelling Helena (Krokusfestival 2017) terug naar een meer conceptueel figurentheater. Beeldend theater voor tieners met een sterk verhaal als uitgangspunt vol heerlijke visuele en muzikale momenten.

muziektheater/beeldend theater / secundair onderwijs 1ste graad / max. 250 / leerling € 8 / individueel € 8


lesmap

 

credits

tekst Mieke Laureys & Marc Maillard / naar het boek Galgenmeid van Pat Van Beirs en Jean Claude Van Rijckeghem / regie Marc Maillard / spel & poppenspel Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters & Annelore Stubbe / muziek I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot) met Arne Leurentop (electronica) videocreatie Stijn Grupping / videorealisatie Tim Oelbrandt / techniek licht & klank Tim Oelbrandt & Jonas De Wulf / poppen Patrick Maillard, Marc Maillard, Ina Peeters & Astrid Michaelis / kostuums Astrid Michaelis / decor Bruno Smeyers, Klaartje Vermeulen, Janneke Hertoghs e.a.

froefroe.be & isolisti.be
 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring