vr 1 mrt 2019
13.30 u
  • vr 1 mrt 2019
    13.30 u
    theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In 2015 kwamen ze voor het eerst naar Hasselt met het verbluffende Variations S. De voorstelling speelde zowel voor scholen als in de avond. Na afloop van de avondvoorstelling volgde een minutenlange staande ovatie in de zaal en opnieuw in het ’Theatercafé toen de dansers binnenkwamen. “Nooit meegemaakt,” schreef choreografe Hélène Blackburn ons achteraf, "zo’n warm en mooi onthaal!
 

In 2016 volgde dan de even knappe mix van klassiek ballet en street art/hiphop dance in Symphonie dramatique.
 

Cas Public is absolute wereldtop en we zijn verheugd dat ze de Belgische première van hun allernieuwste productie, Not quite midnight, bij ons voorstellen. Hier staat de magie van Assepoester centraal zoals we ze kennen van de sprookjes van Perrault en Grimm én van de opera’s van Rossini en Prokofiev.
 

Hélène Blackburn duikt met zes excellente dansers in een emblematische wereld die tot ons collectieve geheugen hoort: die van de sprookjes, de magie, de emoties. Maar net zo goed in een ongelijke wereld waar onrechtvaardigheid en onderdrukking de plak zwaaien. Blackburn laat de choreografie pendelen tussen fragiel en ijzersterk, tussen intiem en expressief om uiteindelijk de middernachtelijke poëzie vol ongeremde mogelijkheden te laten zegevieren.
 

de makers
Cas Public werd opgericht in 1989, tourt in de grootste zalen van de wereld en ontving een kast vol prijzen, waaronder de bekende Bonnie Bird Prize van het Laban Centre London.

dans / secundair onderwijs alle graden / max. 400 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

choreografie Hélène Blackburn / dans Alexander Ellison, Claudia Colonna, Cai Glover, Robert Guy, Daphnée Laurendeau & Danny Morissette / assistentie Tine Beyeler / repetitor Francine Liboiron muziek Martin Tétreault / kostuums Michael Slack / scenografie & lichtontwerp Emilie B-Beaulieu & Hélène Blackburn / video Les Enfants Lumière – Galton Célestin & Camille Blackburn / coproductie l’Agora de la danse de Montréal, Ville d’Alma SPECTACLES & Teatro Cucinelli Solomeo / © Damian Siqueiros
caspublic.orgCookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring