cultuurcentrum Hasselt

Dividu

Toen zij bijna van de aarde vielen
di 13 nov 2018
di 13 nov 2018

Een meisje heeft het gevoel dat ze nog nooit wat heeft meegemaakt. Nog nooit een soort van ramp. Ze besluit haar huis te verbranden en op weg te gaan. Op naar de rampen! Op naar het einde van de wereld. Onderweg trekt ze langs onheilspellende plaatsen en ontmoet ze een bonte verzameling aan personages. Maar hoe herken je een ramp? En wanneer is haar tocht ten einde? Toen zij bijna van de aarde vielen is een beeldende muziektheatervoorstelling die inspeelt op de gevoelswereld van jongeren.
 

de makers
Dividu is een jong gezelschap bestaande uit Pim Cornelussen, Salomé Mooij en Lotte Stek. Zij verbinden grote thema’s met bricolage, speelsheid en poëzie. In 2016 werden ze geselecteerd voor het Jonge Makers-traject van Artforum.
 

Schrijver en dramaturg Pim Cornelussen en actrice en theatermaakster Salomé Mooij studeerden beiden wijsbegeerte aan de universiteit Gent. Pim werkt als dramaturg voor Festival Cement (Den Bosch, Nederland). Salomé studeerde verder aan het RITCS in Brussel (theaterregie) en is podiumdichteres. Vormgever, kostuumontwerper en poppenmaker Lotte Stek werkt voor verschillende theatergezelschappen in België en Nederland.

muziektheater / secundair onderwijs 1ste graad / max. 200 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

tekst Pim Cornelussen / van & met Renaud Ghilbert, Janis Van Heesbeke, Mira Helmer & Salomé Mooij / vormgeving Lotte Stek / productie Dividu / coproductie P2 (Theater aan het Vrijthof & CCHA) & Ultima Thule / © Arber Sefa

dividu.org