Even Geduld

DofT
vr 22 mrt 2019
13.30 u
  • vr 22 mrt 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

"Wat als ge niks wilt, en er niks van moeten is
Dan is er dus niks
Dus dan is het willen of niks
Geef mij dan maar moeten
Dan heb ik nooit niks en dus alles
Snapt ge?”

Een energieke, maar subtiele danstheatervoorstelling waarbij twee identieke performers zich aan elkaar spiegelen (met zeven grote spiegels!) en je ook nog eens naar jezelf laten kijken.
 

Op een strakke geluidsband bewegen de performers synchroon. Als een eeneiige tweeling halen ze acrobatische toeren uit. Maar geleidelijk sluipt er een stoorfactor in de eenheid. Een ruis die steeds meer binnensijpelt en alles op stelten zet. Even geduld is een hilarische poging tot het opvoeren van een opvoering, met verhitte discussies over twijfelen en weten, en over alles daartussen. Maar de toon is altijd speels, luchtig en verrassend. Een absurde voorstelling vol met 'oei, wat nu?'-momenten.
 

de makers
Collectief dOFt (uitgesproken 'D of T') staat voor Dans en Theater. Piet Van Dycke is danser en choreograaf. Hij studeerde af als choreograaf aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg en won in 2015 De Beste Belgische & Nederlandse danssolo op het Tweetakt-festival in Utrecht. Jonas Vermeulen is acteur en regisseur en werkt zowel voor theater als televisie. Beide jonge gedreven talenten kennen we van o.a. fABULEUS en Ketnet.

danstheater / lager onderwijs 3de graad / max. 180 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept, dans & spel Piet Van Dycke (fABULEUS) & Jonas Vermeulen (collectief dOFt) / coaching Randi De Vlieghe / productie Tweetakt Utrecht / coproductie fABULEUS & Artforum vzw / in het kader van VAART / © Anna van Kooij

doft.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring