Sira & de Micmac Studio

Zebarbar & Villanella
do 29 nov 2018
13.30 u
  • do 29 nov 2018
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ik woon in een dorp, waar alles moet: voetjes met toiletpapier binden, gekke bekken trekken… En als ik vraag waarom, dan antwoordt iedereen: “Dat moét gewoon, punt.” Tot er op een dag iets gebeurt…

Koningin worden, dat wil toch iedereen? Niet Sira, want deze prinses moet koningin worden. Ze heeft geen andere keuze. En wie koningin zal worden, moet deelnemen aan oude tradities, ook al zie je er de zin niet van in. Maar dan komt Sira’s geliefde Mamadou in gevaar en zet ze alles op alles om uit de benarde situatie te ontsnappen.
 

In de MicMac studio geven actrices Yamina en Aïcha een stem aan prinses Sira. Letterlijk: ze spreken de stemmetjes in bij de animatiefilm die op een scherm geprojecteerd wordt. Maar ook figuurlijk: want Sira zoekt haar eigen stem in relatie tot de tradities van haar familie.
 

Zebarbar maakt een verassende bewerking van de oude mythe over de ontstaans-geschiedenis van het koninkrijk Ghana en focust op de manipuleerbaarheid van beelden en verhalen. Wat we te zien en te horen krijgen, wordt vaak voorgesteld als de enige waarheid. Maar is dat wel zo?
 

de makers
Zebarbar is een jong muziektheatergezelschap dat zich toelegt op het actualiseren van sprookjes uit de mondeling traditie. Artistiek leidster Yamina Takkatz groeide op in de Parijse banlieus en kwam naar België om er theater te studeren aan het conservatorium van Luik. Sinds 2013 maakt ze haar eigen voorstellingen voor een jong publiek. Ze speelde ook in De kinderjaren van Jezus van Mokhallad Rasem en Toneelhuis. Muzikant en componist Han Stubbe is klarinettist en oprichtend lid van muziekgroep DAAU. Daarnaast componeerde hij voor tal van theateren dansvoorstellingen.
 

De vaste kern van Zebarbar wordt voor de gelegenheid versterkt door Aïcha Cissé, die eerder in Hasselt te zien was met Dis moi wie ik ben (’t Arsenaal) en die momenteel tourt met haar eerst solovoorstelling Prêt à aimer.

muziektheater / lager onderwijs 2de graad / max. 250 / leerling € 4 / individueel € 8

 

lesmap

credits

tekst & spel Yamina Takkatz & Aïcha Cissé / muziek Sarah Vermeyen / compositie Han Stubbe / animatie Gerd de Kinderen / scenografie, lichtontwerp & kostuums Saskia Louwaard & Katrijn Baetens / productie ZEBARBAR & Villanella / in samenwerking met de Warande / © Karolina Maruszak

zebarbar.be & villanella.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring