cultuurcentrum Hasselt

De Toneelmakerij & Trouble Man

De knettergekke wereld achter het raam
do 18 okt 2018 - 13.30 u
do 18 okt 2018
13.30 u
  • do 18 okt 2018
    13.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Daar zitten ze met z’n tweeën in de wachtkamer. Ze zijn nog niet geboren. Maar ze hebben er wel zin in. In die knettergekke wereld daar achter het raam. Maar eerst moeten er keuzes gemaakt worden. Want waar wil je geboren worden? En welke huidskleur wil je hebben? En welke God? En word je een jongen of een meisje?
 

Dan is het grote moment aangebroken: een rood meisje en een blauwe jongen stappen de wereld in. Maar waarom schrikt hun vader zo? En wil er niemand naast hen zitten? En worden ze achterna gezeten? Ze begrijpen er niet veel van. Het is in ieder geval een stuk ingewikkelder dan ze hadden gedacht.
 

De knettergekke wereld achter het raam is een kleurrijke voorstelling over kleine verschillen met grote gevolgen. Met twee aandoenlijke nieuwelingen die vol humor en naïviteit proberen uit te vinden waarom de één bang en boos en de ander juist blij wordt van de verschillen.
 

de makers
De Toneelmakerij is een vaste gast in CCHA. Vorig seizoen zag je hen nog met Spijker en het zowel hilarische als beklijvende Woestijnjasmijntjes. Nu slaan de ze de handen in elkaar met Sadettin Kirmiziyüz, oftewel Trouble Man. Deze theatermaker met twee paspoorten vertrekt vanuit zijn eigen ervaringen om op zoek te gaan naar grote actuele thema’s die spelen in onze samenleving.

theater / lager onderwijs 2de graad / max. 250 / leerling € 4 / individueel € 8

lesmap

credits

concept Sadettin Kirmiziyüz & Liesbeth Coltof / tekst Ad de Bont / regie Paul Knieriem / dramaturgie Paulien Geerlings / spel Sadettin Kirmiziyüz & Jessie Wilms / decor Sacha Zwiers / kostuums Lotte Goos / lichtontwerp Gé Wegman / © Jan Hoek

toneelmakerij.nl & troubleman.nl