En braaf zijn!

Villanella & Hanneke Paauwe
vr 22
februari
  • vr 22 feb 2019
    13:30
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Stel je voor: voor één middag verdwijnen plots alle volwassenen, de tv, de computer, de overvolle hobby- en huiswerkagenda én vooral het zinnetje: 'En braaf zijn!'
 

Een middag zonder toezicht. Zonder moeten en niet mogen. Een middag om te spelen, zot en ondeugend te zijn, je vuil te mogen maken, risico’s te nemen. ‘Sssssst’ vervangen we door muziek, zang en je stem mogen verheffen, al dan niet in je eigen geheime taal. ‘Pas op’ en ‘Voorzichtig zijn!’ ruilen we in voor gevaar en heerlijk griezelen. Imiteren wordt fantaseren, transformeren en experimenteren. Jongens worden plots meisjes en omgekeerd. Rollen en regels keren we om en het gedresseerde kind laten we vrij.
 

En braaf zijn! is een humoristische ode aan de verbeelding, het samen fantaseren, creëren en spelen. Een inspirerende associatieve voorstelling vol humor en ontroering. Een pleidooi om even ongeremd kind te mogen zijn.
 

de makers
Hanneke Paauwe schreef en regisseerde reeds vele eigenzinnige jeugdtheater-voorstellingen in België, Nederland en Duitsland. Voor En braaf zijn! brengt ze een al even ervaren cast samen. Bert Dobbelaere speelde o.a. bij Kopergietery, 4Hoog, hetpaleis, Theater FroeFroe en Het Gevolg. Anna Vercammen kennen we van voorstellingen bij onder meer Kopergietery, BRONKS en Compagnie Barbarie. Eva Schram speelde op haar beurt bij het Toneelhuis, hetpaleis, Malpertuis, Abattoir Fermé, KVS, Theater Zuidpool, Compagnie Marius, Tristero en Barre Weldaad. Vormgeefster Sara Dykmans werkte voor BRONKS, hetpaleis, KVS en Kopergietery, en scenograaf Kristof Morel ontwierp decors voor Meg Stuart, SKaGeN, Tuning People en Villanella.

theater / lager onderwijs 1ste graad / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

tekst & regie Hanneke Paauwe / spel Eva Schram, Anna Vercammen & Bert Dobbelaere / kostuums Sara Dykmans / decor Kristof Morel

villanella.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten