Klein duimpje

Sprookjes enzo
do 31 jan 2019
13.30 u
  • do 31 jan 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Klein duimpje blijft een minuscuul stapje voor op iedereen om zijn broers van hun stiefmoeder, hun vader en het monster te redden.
 

Met zijn vogels van dansende pluimpjes, een schrikaanjagend reuzenhoofd, een vliegend huisje en draagbaar bos is deze voorstelling een klein wonder! Het hele verhaal speelt zich af op, onder en naast een houten keukentafel.
 

Het is een voorstelling over bang zijn, een verhaal over hongerig zijn. Het is een verhaal over spelen en plezier maken, iets wat Klein Duimpje beter kan dan wie ook.
 

Klein Duimpje is een echte klassieker op het repertoire van Sprookjes enzo. Intussen vond het jongetje, verdwaald en achtergelaten in het bos, al meer dan 1500 keer de weg terug naar huis, leerde hij vijf talen (Italiaans, Frans, Spaans, Engels en Nederlands) en doorkruiste hij vijf landen… En zijn reis is nog lang niet ten einde.
 

de makers
Poëtisch, speels en visueel. Zo laten de voorstellingen van het Antwerpse theatergezelschap zich het best omschrijven. Sprookjes enzo maakt niet enkel wondervoorstellingen voor de allerkleinsten (De maan in het zand, Sneeuw, In de wolken e.a.), maar ook kinderen boven 6 jaar weet het moeiteloos te betoveren. Vorig seizoen nog, met Achter de spiegel, een samenwerking met Theater Tieret.

theater/dans / lager onderwijs 1ste graad / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

 

lesmap

credits

spel Maarten Claeyssens / tekst & scenografie Marcello Chiarenza / regie Pietro Chiarenza / kostuums Margot De Group / met steun van de stad Antwerpen / © Angelo Parrinello

sprookjes.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring