luid

tout petit
do 28 feb 2019
-
vr 1 mrt 2019
Data & tickets
 • do 28 feb 2019
  10.30 u
  parketzaal 1
  Geweest
 • vr 1 mrt 2019
  10.30 u
  parketzaal 1
  Geweest
 • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Luid is een swingende voorstelling waarin geluiden aanzetten tot dansen. Zacht tokkelende geluidjes en aanstekelijke ritmes nemen jong en oud mee in een wereld vol klank. Op het podium staat een grote geluidsinstallatie als een enorm instrument. Twee vrouwen bespelen dit instrument. Ze gebruiken daarvoor hun hele lichaam. Vingers. Tenen. Billen. Elk lichaamsdeel leidt tot een nieuwe klank. Samen met het publiek ontdekken de dansers vele mogelijkheden.
 

Een virtuoos spel tussen muziek en dans ontstaat. Zelf uitproberen? Dat kan, na afloop mag je zelf experimenteren met klanken.
 

Luid is de tweede creatie binnen het tweeluik: licht! en luid. Lies en Ciska merkten hoe gevoelig jonge kinderen zijn voor veranderingen in licht en geluid. De makers kozen er bijgevolg voor om hier extra aandacht aan te besteden. Licht en geluid werden de thema’s van hun nieuwe creaties. Licht! werd zeer goed onthaald en kreeg vier sterren in theaterkrant.nl.
 

de makers
Tout petit is het dansgezelschap van de choreografen Ciska Vanhoyland en Lies Cuyvers. Ze kennen elkaar van de Fontys Dansacademie Tilburg. Samen creëerden ze eerder drie straffe dansvoorstellingen voor jong publiek: Kom mee, Leon!, Schots en scheef en licht! CCHA ondersteunt het gezelschap al sinds de start en nodigt tout petit uit als eerste resident in HET LAB, het nieuwe ondersteuningsplatform voor jong talent.

dans / 1ste, 2de & 3de kleuter / max. 80 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

choreografie & dans Lies Cuyvers & Ciska Vanhoyland / compositie & muziek Koen Brouwers / dramaturgie Gerhard Verfaillie / bewegingsadvies Iñaki Azpillaga / scenografie Erki De Vries / lichtontwerp Harry Cole / coproductie HET LAB / met dank aan CCHA & STUK Leuven

toutpetit.be

  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring