cultuurcentrum Hasselt

Tal en Thee

Boom
vr 30 nov 2018
vr 30 nov 2018

Een voorstelling als een warm nest in een spannend bos. Genereus in beeld en muziek. Met mechaniekjes en de klank van blad, tak en eik. Zonder woorden vertelt Boom een verhaal over een jonge vogel die de vlucht naar het zuiden mist. Op de tonen van doedelzak, sopraansax en diatonische accordeon gaan de seizoenen voorbij.
 

Boom houdt het midden tussen een intiem concert en een theatervoorstelling. De livemuziek is van Naragonia. Maarten Van Aerschot bedient de installatie en de vogel-pop. De animatiefilm werd getekend door Sofie Vandenabeele.
 

de makers
Tal en Thee creëert beeldende voorstellingen. Muzikaliteit speelt daarbij een belangrijke rol. Ritmisch gemonteerd, multimediaal en genreoverschrijdend met muziek, animatiefilm, videokunst, (poppen)spel en/of geluidskunst: zo kun je hun werk omschrijven. Zowel Boom als Octavio’s Elektro waren al eerder in Hasselt te zien.


figurentheater / 1ste, 2de & 3de kleuter / max. 65 / leerling € 4 / individueel € 8

lesmap

credits

spel & concept Maarten Van Aerschot / livemuziek Toon Van Mierlo & Pascale Rubens / animatie Sofie Vandenabeele / installatie Mane Verschueren & Maarten Van Aerschot / technisch ontwerp Johan Vloeberghs / spelcoach Jelle De Wit / productie Tal en Thee, Naragonia & Jeugd en Muziek Vlaanderen / met steun van de provincie Vlaams-Brabant & de Vlaamse Overheid / © Lieve Boussauw

talenthee.be