TIJDinKAART

Annelies Van Hullebusch
wo 30
januari

Het mooiste natuurfenomeen dat ik ken
zijn de kersenbloesems
ineens hangen ze daar aan de takken
in volle bloei
straten veranderen van geur en kleur
als je dat ziet,
moet je als in de zoo gaan zitten en kijken
dit kan niet
zoveel schoonheid op een takje

Verhalenverteller en beeldend theatermaker Annelies Van Hullebusch ging het afgelopen jaar op onderzoek naar de tijd en hoe die in kaart te brengen. Ze ging aan de slag met kleine en grote tekenen van groei, verval en wederopstand uit de natuur en zichzelf. In een blog op het ritme van de seizoenen verzamelde ze haar waarnemingen, beelden en associaties. Met dat materiaal creëert ze vier kleine deelvoorstellingen die ze uiteindelijk laat samensmelten tot een beeldende en muzikale voorstelling.
 

Zoals Vivaldi in 1723 zijn vermaarde Vier jaargetijden schreef, zo construeert Annelies Van Hullebusch samen met componist Tim Vandenbergh en performer Wim Muyllaert een hedendaagse, beeldende versie. Speelse fantasie is een constante in het hele verhaal. Fictie en realiteit wisselen elkaar af en maken de wereld mooier of lelijker.
 

Annelies Van Hullebusch zoomt in haar voorstellingen in op een microkosmos. Ze neemt haar tijd voor het creatieproces en gaat op zoek naar de ideale vorm voor haar verhalen. Ze maakt daarbij gebruik van onder meer objecten, maquettes, schetsboeken, hoorspelen en interviews. Het resultaat straalt steeds een warme oprechtheid uit.
 

Dorp (2010) werd geselecteerd voor Circuit X en won tijdens het Figura Theaterfestival in Baden de Grunschnabel. Ook KOPFKINO fm kan je in CCHA ontdekken.

credits

concept, vormgeving & tekst Annelies Van Hullebusch / spel Lize Pede & Annelies Van Hullebusch / componist Tim Vandenbergh / assistent vormgeving Berten Vanderbruggen / eindregie Wanda Eyckerman / productie WATMARSWAS / coproductie C-TAKT, Vooruit Gent & De Grote Post Oostende / met de steun van stad Antwerpen / met dank aan Wim Muyllaert, Suze Milius, Lies Ferny, Staf van Hullebusch, De Brakke Grond, Theater aan Zee & Antwerpen Kunstenstad / © Clara Hermans
anneliesvanhullebusch.be & alfonsine.be

 

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten