Gonzo

Abattoir Fermé
di 29
januari
onderdeel van
ABO6
ABO10

"I hate to advocate drugs, alcohol, violence, or insanity to anyone, but they’ve always worked for me.” Hunter S. Thompson
 

Abattoir Fermé is terug. En het gaat hard. In 2017 stonden ze hier met hun eigenzinnige versie van Alice in wonderland (kortweg Alice). En vorig seizoen verkochten ze nagenoeg iedere zaal uit met hun Hamlet, met Stefaan Degand in de rol van getormenteerde ziel. Hun nieuwste productie Gonzo lijkt een echt kolfje naar hun hand en belooft uitzinnig rock-’n-roll spelerstheater te worden over de geschiedenis en excessen van het moderne westen.
 

De term ‘gonzo’ verwijst naar een vorm van subjectieve journalistiek waarin verslaggever en onderwerp lijken samen te vallen. De stijl werd gepionierd door enfant terrible Hunter S. Thompson (1937-2005) - excentriekeling, activist, wapengek, schrijver voor o.a. Rolling Stone én icoon van de counterculture. Thompsons leven en werk zijn een waar Gesamtkunstwerk waarin journalistiek, fictie, kunst en drugs naadloos in mekaar overlopen. Zijn bekendste werk is Fear and loathing in Las Vegas, een stream-of-consciousness-roman waarin Thompson - stevig onder invloed van alles wat God verboden heeft - rondreist door een koortsig en turbulent Amerika van pretparken, raciale spanningen, paranoia en losgeslagen consumentisme. Prachtig verfilmd door Terry Gilliam met Johnny Depp en Benicio del Torro trouwens.
 

Zo graaft Gonzo naar de even hilarische als ontluisterende geschiedenis van de moderne westerse maatschappij. Een hallucinatie die begint in de fifties bij rock-’n-roll en via Vietnam en Watergate eindigt in een berghut in 2005, waar Thompson zich een kogel door het hoofd jaagt en zijn as door een kanon de lucht laat inschieten.
 

En alsof dit alles nog niet voldoende zou zijn, zet Abattoir Fermé ook nog eens rasacteurs als Steve Geerts, Chiel van Berkel, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters en Anneke Sluiters op het podium.

credits

tekst & regie Stef Lernous / spel Steve Geerts, Kirsten Pieters, Anneke Sluiters, Chiel van Berkel & Tine Van den Wyngaert / decor- & lichtontwerp Stef Lernous & Sven Van Kuijk / techniek Sven Van Kuijk, Thomas Vermaercke, Bram Geldof / productie Abattoir Fermé / in samenwerking met NONA Mechelen  / met de steun van de Vlaamse Gemeenschap / inleiding Abattoir Fermé / © Stef Lernous
abattoirferme.be

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten