De meester en Margarita

Laika & Theater FroeFroe
vr 23 nov 2018
20.00 u
  • vr 23 nov 2018
    20.00 u
    theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De stad wordt onveilig gemaakt door de duivelse professor Woland en zijn vrolijke trawanten. Ze zetten het gecorrumpeerde artistieke wereldje op zijn kop en jagen alle bewoners de stuipen op het lijf. Maar dan is er Margarita. Zij is niet bang voor hem. Integendeel, met zijn hulp gaat ze op zoek naar haar verdwenen geliefde, de Meester, een miskend auteur van een 'opruiend' manuscript…
 

De meester en Margarita is een cultroman die de Russische schrijver Boelgakov in één klap wereldberoemd maakte. Zelf maakte hij die roem helaas niet meer mee: de roman werd pas in 1966, vele jaren na zijn dood en na heel wat gedoe met de censuur, in zijn geheel gepubliceerd. In enkele uren tijd waren de 150.000 exemplaren uitverkocht. Sindsdien werd het boek meermaals verfilmd, in series gegoten en prijkt het nog steeds bovenaan de Russische lijstjes met cadeautips.
 

Meerdere verhaallijnen verbinden zich op ingenieuze wijze met elkaar. De karakters van de Meester, zijn geliefde Margarita én van Woland, maar ook de fictieve figuren uit De meester en Margarita zijn weergaloos getekend en zitten boordevol verwijzingen naar andere meesterwerken als Faust en de Bijbel.
 

Laika en Theater FroeFroe, een gedroomd combo dat in het verleden al heerlijk succesvol is gebleken (Pentamarone, CCHA, 2015). Zij maken van het verhaal een sprookje dat zich afspeelt in een stad die ten prooi is gevallen aan een oncontroleerbare chaos. En dat sprookje gaat, hoe kan het ook anders, over de liefde - over de moed om lief te hebben in een wereld beheerst door laf opportunisme. Een uitstekende spelerscast en de magie van het figurentheater maken deze klassieker tot een actueel pareltje.

 

"**** Adembenemend en tomeloos. Een feest voor het oog en een prikkelende oproep tot kritisch verzet. Grappig, inventief en perfect getimed."
De Morgen, dinsdag 23 oktober 2018

credits

tekst Jo Roets & Greet Vissers naar Michail Boelgakov / regie Marc Maillard & Jo Roets / spel Benny Ceuppens, Lien De Graeve, Dries De Win, Gert Jochems, Adina Macpherson, Filip Peeters & Annelore Stubbe / muziek Bert Bernaerts / dramaturgie Mieke Versyp / © Kathleen Michiels 
laika.befroefroe.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring