Dorian Gray - Belgische première

Ulrike Quade Company & Silbersee
do 8
november

Be careful what you wish for. Stel je voor dat je door de nieuwste technologie geen pijn meer voelt, niet meer oud en lelijk wordt en nooit sterft.
 

In een mix van beeldend theater, opera en nieuwe technologie spelen beeldend theatergezelschap Ulrike Quade Company en muziektheatergezelschap Silbersee met de maakbaarheid van de mens. Aan de basis van de voorstelling ligt één van de bekendste werken uit de Ierse literaire canon: Dorian Gray van Oscar Wilde.
 

Het verhaal wordt getransponeerd naar de toekomst. Dorian Gray is geen 19de-eeuwse dandy, maar een metroman in het digitale tijdperk. Technologisch experiment maakt hem onsterfelijk en hij betreedt een kunstmatige wereld waarin ouderdom en verval niet bestaan. Hij groeit uit tot de perfecte mens: jong, volmaakt en eeuwig ongenaakbaar. De mens van de toekomst, verlost van het menszijn. Met deze laatste stap in de evolutie rest de vraag: wat is het leven nog waard zonder de dood en het verval?
 

Ulrike Quade maakt voorstellingen die het midden houden tussen poppen-en figurentheater, performance, dans, taal en muziek. We volgen haar al jaren. Vorig seizoen verbeeldde ze nog op eigenzinnige wijze het leven van Coco Chanel. Dit seizoen slaat ze de handen in elkaar met het Nederlandse Silbersee, dat het overigens óók heeft voor cross-overs. Zij creëren muziektheater en experimentele opera’s waarin uiteenlopende disciplines worden gecombineerd maar waar de menselijke stem en de muziek steeds als leidmotieven gelden.

credits

regie Ulrike Quade / concept Ulrike Quade & Romain Bischoff / spel, muziek & beweging Maarten Vinkenoog, André Lourenço, Kadri Tegelmann e.a. / muzikale dramaturgie Romain Bischoff / libretto Marcel Roijaards / compositie Leonard Evers & Akim Moiseenkov / creative coding Robert Liebner / kostuums Marlou Breuls / lichtontwerp Floriaan Ganzevoort / dramaturgie Thomas Lamers / © Anouk van Kalmthout
ulrikequade.nl & silbersee.com

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten