cultuurcentrum Hasselt

Maelstrom

Solidariteit
ma 15 okt 2018 - 20.00 u
ma 15 okt 2018
20.00 u
  • ma 15 okt 2018
    20.00 u
    podium op podium concert- & theaterzaal

Bestaat solidariteit vandaag nog? Als jij het woord solidariteit hoort, wat roept dat bij je op? En als iemand je zou vragen: "Wat is solidariteit vandaag?", wat zou je dan antwoorden? Heeft het woord vandaag nog betekenis? Waar zie jij vandaag echte solidariteit? Moeten we het weggooien? Vervangen door een ander begrip? Anders invullen?
 

Dat is de zoektocht die theatergezelschap Maelstrom onderneemt in zijn derde voorstelling. Vorig seizoen trok het duo naar Hasselt met de vraag aan al wie zin had, om een brief te schrijven naar zijn/haar (al dan niet fictieve) kind. Onder meer de leerlingen van drie verschillende secundaire scholen en de studenten en docenten van UCLL penden hun brieven neer. Het resultaat, Brief aan mijn kind, speelde in intieme setting op bankjes op het podium van onze theaterzaal.
 

Nu rekent Maelstrom opnieuw op jouw input om je vervolgens mee te nemen op een hoopgevende theatrale trip.

Maelstrom is het gezelschap van theatermakers Jorre Vandenbussche en Thomas Janssens. Of noem hen gerust een soort denktank met artistieke output. Lang voor de voorstelling begint, stellen ze hun publiek een thema voor.
 

Met de antwoorden gaan ze aan de slag en maken ze een voorstelling. Ze trachten zich te verbinden met de positieve krachten in de samenleving, en actief op zoek te gaan naar samenwerkingen die hun werk verdiepen en verrijken.
 

Meewerken aan de inhoud van de voorstelling? Post jouw antwoord op de vraag: ”Wat betekent solidariteit voor jou persoonlijk?” op maelstrom.be. Boek achteraf je ticket om te kijken wat het gezelschap met je input heeft gedaan. Kan je niet wachten tot oktober? Het gezelschap maakte alvast een longread die je een inkijk geeft in het creatieproces.

*** Een mooie, rijke, tot in de details doordachte voorstelling die aanvoelt als een warm, troostend deken in donkere, kille tijden en duidelijk inzet op verbondenheid.

FocusKnack over Brief aan mijn kind, 30 november 2016

credits

concept, spel & tekst Jorre Vandenbussche & Thomas Janssens, i.s.m. het publiek / zang Steffie Van Cauter / compositie & geluidsontwerp Ruben Nachtergaele / beeldregie & lichtontwerp Nele Fack / scenografie & lichtontwerp Mikaël Wellens / © Marina Vitale
maelstrom.be