Compassie - De geschiedenis van het machinegeweer

Milo Rau/NTGent
11 okt 18
20.00 u
  • donderdag 11 okt 18
    20.00 u
    theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De Zwitserse theatermaker Milo Rau staat sinds vorig seizoen als artistiek leider aan het roer van NTGent. Naast nieuwe voorstellingen herwerkt hij ook eerder werk, zoals deze Compassie, een geheel nieuwe bewerking van de productie die hij in 2016 maakte voor de Schaubühne Berlin. Nu met Els Dottermans en Olga Mouak in de hoofdrol.
 

In Compassie - De geschiedenis van het machinegeweer reizen Milo Rau en zijn team naar de politieke hotspots van onze tijd: de mediterrane vluchtelingenroutes vanuit het Midden-Oosten en de gebieden van de Congolese burgeroorlog. Deze semidocumentaire dubbelmonoloog, gebaseerd op interviews met ngo-werkers, geestelijken en oorlogsslachtoffers in Afrika en Europa, begeeft zich bewust op tegenstrijdig terrein. Hoe kunnen we de ellende van anderen verdragen en waarom kijken we ernaar? Waarom weegt één dode aan de poorten van Europa zwaarder dan duizend doden in de Congolese burgeroorlog? De voorstelling onderzoekt niet enkel de grenzen van ons medeleven maar ook de grenzen van het Europese humanisme.
 

Milo Rau veroverde als theatermaker en artistiek directeur van het International Institute of Political Murder (IIPM) de grote internationale podia met politiek theater dat genadeloos komaf maakt met de taboes van onze tijd. In Vlaanderen veroorzaakte zijn Five easy pieces (2016) heel wat commotie en ook Het Lam Gods zorgde voor controverse. Rau won o.a. The International Theatre Institute Award (2016), die hij (na Pina Bausch en Frank Castorf) als jongste winnaar ooit in ontvangst mocht nemen. Hij werd meermaals uitgenodigd op het Berlijnse Theatertreffen en het Festival d’Avignon.

"**** Even onthutsend als briljant tweeluik over vrouwen, oorlog en hoe het theater daar mee om moet gaan." - "***** Confronterend, soms lelijk en ongemakkelijk theater zonder antwoorden."
de Volkskrant, 6 augustus 2018 en Trouw.nl, 5 augustus 2018

credits

Nederlands & Frans gesproken met Nederlandse boventitels / regie Milo Rau / spel Els Dottermans & Olga Mouak / dramaturgie Stefan Bläske / research & medewerking / dramaturgie Mirjam Knapp / vertaling Han Kerckhoffs / decor- & kostuumontwerp Anton Lukas / video & geluid Marc Stephan / lichtontwerp Erich Schneider / inleiding NTGent / © Michiel Devijver
ntgent.be


 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring