Tafelrede #9 - Thomas Hertog

De kracht van verbeelding
vr 3 mei 2019
19.30 u
  • vr 3 mei 2019
    19.30 u
    Smaaksalon
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Aan een lange, gedekte tafel in het fantastische Smaaksalon zitten de hoofdgasten van de avond: een bevlogen spreker en jullie, beste disgenoten, om te genieten van gekruide gedachten, een hartige portie muziek en fijne spijzen. Daarvoor zorgt het team van topchef Giovani Oosters.

Na het eerste seizoen met De kracht van de lach en het tweede seizoen met De kracht van melancholie als thema, gaan de tafelredes dit seizoen over De kracht van verbeelding.
 

Tijdens deze laatste Tafelrede van het seizoen komt de Belgische topwetenschapper Thomas Hertog - bekend als co-auteur en vriend van Stephen Hawking - de relativiteitstheorie uit de doeken doen, en meer bepaald een nieuw onderzoek omtrent zwarte gaten in de Euregionale Limburgse contreien met de Einstein-telescoop.


Thomas Hertog leidt ons helemaal terug naar de oerknal en vertelt over de diepste geheimen van de kosmos. Hertog tast in deze tafelrede de limieten van ons denken af. Hij helpt je om te begrijpen wat er gebeurde zo’n slordige 13,7 miljard jaar geleden, bij de Big Bang. Einsteins relativiteitstheorie is zo verbluffend vreemd dat hij zelf de grootste moeite had met haar mysterieuze voorspellingen zoals zwarte gaten, zwaartekrachtsgolven en niet het minst de oerknal.

Thomas Hertog behaalde een doctoraat in de natuurkunde aan de Universiteit van Cambridge met een proefschrift waarin hij de oorsprong van de kosmische expansie onderzoekt. Na jaren als onderzoeker aan de Universiteit van Californië en het CERN in Genève keerde Hertog terug naar België om hoogleraar te worden aan het Instituut voor Theoretische Fysica van de KU Leuven.

Na deze verhelderende tafelrede zal u anders naar de sterren kijken!

credits

© Rob Stevens

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring