Tafelrede #8 - Jan De Smet

De kracht van verbeelding
vr 15 mrt 2019
19.30 u
  • vr 15 mrt 2019
    19.30 u
    Smaaksalon
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In het fantastische Smaaksalon schuiven drie sprekers naar de kop van de tafel om één van de oudste kunsten te bedrijven: een bevlogen speech geven over een onderwerp dat ons vandaag en hier beroert. Tweemaal wordt de innerlijke mens gevoed: met gekruide gedachten en fijne spijzen en dranken van topchef Giovani Oosters.
 

Vandaag duwt de De kracht van verbeelding Jan De Smet naar de kop van de tafel. 
Zanger, componist, tekstschrijver, muziekliefhebber, muziekomnivoor, vinylcollectioneur en multi-instrumentalist Jan De Smet heeft een zeer uitgebreide muzikale bagage verzameld. Sinds hij in 1970 door die rare microbe gebeten werd, zoekt hij naar alle interessante uitwassen van de populaire muziek. Eén van de uitwassen is het oeuvre van Drs. P.

Dokter wie? Drs. P was een fenomeen!! Hij zong liedjes met zijn felle tenorstem en begeleidde zichzelf aan de piano. Zijn fantasie is ongebreideld, het summum van verbeelding. Zijn teksten staan altijd op rijm en zijn bijzonder absurd, droog en geestig. Wie schrijft er nu een liedje over leestekens? (De dubbele punt), of over het menselijk lichaam, over groenten en fruit (Knolraap en lof, schorseneren en prei). Enkele nummers zijn echte klassiekers geworden: De veerpont of De zusters Karamazov en natuurlijk ook Dodenrit, het verhaal over de troïka hier, troïka daar.

Aan de kop van de toptafel in het heerlijke Smaaksalon licht Jan De Smet een half uur onthullingen over deze levenslange passie!

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring