Tafelrede #7 - Bernard Dewulf

De kracht van verbeelding
vr 23 nov 2018
19.30 u
  • vr 23 nov 2018
    19.30 u
    Smaaksalon
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Aan een lange, gedekte tafel in het fantastische Smaaksalon zitten de hoofdgasten van de avond: een bevlogen spreker en jullie, beste disgenoten, om te genieten van gekruide gedachten, een hartige portie muziek en fijne spijzen. Daarvoor zorgt het team van topchef Giovani Oosters.

Na het eerste seizoen met De kracht van de lach en het tweede seizoen met De kracht van melancholie als thema, gaan de tafelredes dit seizoen over De kracht van verbeelding.

Schrijver Bernard Dewulf bijt de spits af. Je kent hem van zijn cursiefjes Si & la in De Standaard Magazine en zijn werk als journalist. Hij is ook medewerker van de Nederlandse krant NRC Handelsblad.

Sommige muzikanten slagen erin om na twee noten al herkenbaar te zijn. En sommige schrijvers herken je na twee zinnen. Dewulf houdt er een onmiskenbare schrijfstijl op na. Als columnist schreef hij ‘Kleine dagen' bijeen, een boek dat je zou willen inkaderen. Een koesterboekje waarin je je helemaal kan verliezen. Neem nu deze: 'De tram wiegt ons door een onbegrijpelijk mooie dag. Dag meisje in de tram met het ijsje in de lente. En de beentjes bengelend in het niets van het geluk. Zullen we vragen of hij doorrijdt en eindeloos rondjes maakt in vandaag? De gekke tram van 3 april 2005, die maar bleef rijden met dat meisje en die man aan boord."
(c) Julie Van Oost - Cutting Edge

tekst tafelrede

credits

met Bernard Dewulf / © Phile Deprez

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring