vr 26 okt 2018 - 12.15 u

Tussen 2 lijnen - Toni Coppers

Nordic noir & Vlaamse volbloedthriller
vr 26 okt 2018
12.15 u
  • vr 26 okt 2018
    12.15 u
    boekhandel Grim
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

De overdonderende interesse in volbloedthrillers geldt niet enkel in Scandinavië. Ook hier in Vlaanderen waait er een ’Scandinavian new wave’.

Toni Coppers (Sint-Truiden) debuteerde in 1995. Met Niets is ooit (2008), het eerste deel in een thrillerreeks rond Liese Meerhout, inspecteur kunstcriminaliteit, maakt Coppers zijn debuut als volbloed thrillerschrijver.

In 2014 won hij de Hercule Poirotprijs voor zijn boek Dood water, de jaren daarop rijfde hij de Hercule Poirot-publieksprijzen binnen voor De vleermuismoorden en De hondenman. Naar aanleiding van het internationale Magritte-jaar 2017 werd hem door de erven van René Magritte gevraagd om een misdaadroman te schrijven die de wereld van de schilder eer zou aandoen.

Zopas werd hij alweer genomineerd voor de Hercule Poirotprijs met zijn jongste De jongen in het gras, maar ook voor de Trofee Langzullenwelezen.

Op deze lunchlezing onthult Toni Coppers voor de IJslandse literatuur. Come, sit down, and listen!

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Thomas Sweertvaegher

  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring