Uitgelezen Hasselt - Nordic reading

Vooruit Gent
do 25
oktober

Een mensenleven is voor de gemiddelde lezer ongeveer net lang genoeg om zo’n 3.500 boeken te lezen. Dat klinkt veel, maar dat is het eigenlijk niet. Elk jaar verschijnen er wereldwijd zo’n één miljoen boeken: een gigantische hoeveelheid lectuur om op je eentje te doorploegen. Gelukkig is er hulp: het welbekende boekenprogramma Uitgelezen wijst je ook dit seizoen de weg door het literaire landschap.

Never change a winning team: een gerenommeerd panel, met journaliste Anna Luyten en voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren Jos Geysels, vist de parels uit de enorme poel van boeken. Samen met enkele boeiende gasten leveren ze commentaar op de literaire actua, geven de avontuurlijkste leestips en hebben het uitgebreid over de Boeken op Tafel. Presentatrice Fien Sabbe leidt alles in goede banen.

Tijdens deze editie van Nordic night(s) focussen we ons op de kracht en uitstraling van de Scandinavische/Noorse literatuur. Waar het kouder is, vallen kleuren weg. Wit is er gewoon nog witter. Grijs grijzer en zwart is altijd zwart. Onder de laag van perfectie en maagdelijk wit spelen zich wel eens drama’s af in de Noorse literatuur. Het gitzwarte tegenwicht van het ’genre’ Nordic noir: spannende, prachtig geschreven en meeslepende pageturners leggen we op tafel.
 

Wie kent ze niet, de pioniers van de misdaadfictie: Maj Sjöwall en Per Wahlöö. En met Stieg Larssons Millennium trilogie werd dit genre een wereldwijd fenomeen. Maar misschien zullen we het wel hebben over Peter Høeg’s sferische roman Miss Smilla’s feeling for snow.

En o ja: altijd is er een tombola. En altijd is er een muziekband.

credits

in samenwerking met dienst Cultuur stad Hasselt, Smaaksalon, De Morgen & De Tijd Hervonden / © Amélie Soenen

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten