Uitgelezen Hasselt - Nordic reading

Vooruit Gent
do 25
oktober

Het welbekende boekenprogramma Uitgelezen wijst je ook dit seizoen de weg door het literaire landschap. Tijdens deze editie van Nordic night(s) focussen we ons op de kracht en uitstraling van de Scandinavische/Noorse literatuur.
 

Het gerenommeerde panel, met journaliste Anna Luyten en (gewezen) voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren Jos Geysels, wordt aangevuld met Johanna (Joke) Spaey. Ze debuteerde in 2005 met ‘Dood van een soldaat’, een literaire thriller over WO I waarmee ze de Nederlandse Gouden Strop en de Vlaamse Hercule Poirotprijs won. In 2007 verscheen ‘Vlucht’, een roman die zich afspeelt tijdens en na WO I. Haar derde roman, ‘De eenzaamheid van het westen’ verscheen in 2010. Meteen ook de derde roman in haar drieluik over de Groote Oorlog. Special guest is Joke Emmers, fenomenale actrice en quizzer en gretige lezer. Presentatrice Fien Sabbe leidt alles in goede banen.
 

De boeken op tafel zijn: Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? van Johan Harstad, Tussen april en september van Tomas Espedal en Lijkbloem van Anne Mette Hancock. Stoomboot (= Niels Boutsen) blaast en zingt de interludes vol en neemt je mee op muzikale reizen.
 

En o ja: altijd is er een tombola.

ZOPAS BEKENDGEMAAKT: Europese Literatuurprijs voor Max, Mischa & het Tet-offensief

De jury van de Europese Literatuurprijs 2018 kent de prijs toe aan de Noorse auteur Johan Harstad en zijn Nederlandse vertalers Edith Koenders en Paula Stevens voor de roman Max, Mischa & het Tet-offensief (Podium). Schrijver en vertalers ontvangen de prijs op woensdagavond 31 oktober op het Crossing Border Festival in Den Haag.
 

credits

in samenwerking met dienst Cultuur stad Hasselt, Smaaksalon, De Morgen & De Tijd Hervonden / © Amélie Soenen

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten