cultuurcentrum Hasselt

Uitgelezen Hasselt met o.a. Elise Caluwaerts, Saskia De Coster, Julie Cafmeyer & Buurman

Over kunstenaars
do 9 mei 2019 - 20.00 u
do 9 mei 2019
20.00 u
  • do 9 mei 2019
    20.00 u
    Smaaksalon

De mei-editie tijdens de Kunstennacht staat in het teken van… kunstenaars! Drie héééle mooie en straffe vrouwen vervoegen Anna Luyten en presentatrice Fien Sabbe. Samen leveren ze commentaar op de literaire actua, geven ze avontuurlijkste leestips en hebben ze het uitgebreid over de 'boeken op tafel'.
 

Sopraan Elise Caluwaerts startte haar zangcarrière als barokzangeres en breidde haar repertoire uit naar de romantische en hedendaagse muziek. Haar voorliefde voor uitdagend repertoire - van opera tot multidisciplinaire projecten - leidde tot talrijke creaties en bijzondere samenwerkingen. Straf én mooi.
 
We weten uiteraard dat Saskia De Coster de schrijfster is van Vrije val, Wij en ik en Nachtouders maar wist je ook dat ze regelmatig samenwerkt met beeldende kunstenaars? Met Arno Geens bv. voor de kunstzinnige inrichting van een zebrapad aan de Groene Boulevard (2007) en met videast Nicolas Provost voor een graphic novel (2009). En ze deed nog veel meer, zoals voor de eerste keer moeder worden. Straf én mooi.

Julie Cafmeyer is theatermaakster en schrijfster, heeft een hilarisch goede blog en schrijft driemaal per week in De Morgen. Bij research voor haar voorstelling Bombastische liefdesverklaring ontdekte ze een voorliefde voor Badiou's Ode aan de liefde en voor het liefdesparcours van Marina Abramovic. Met deze trip doorheen de liefde gaf ze een nieuwe invulling van wat theater kan zijn. Straf én mooi.

De 'boeken op tafel' zijn: Het meisje met de Leica van Helena Janaczek, Mr Gwyn van Alessandro Baricco en Asymmetrie van Lisa Halliday. Als extra: Saskia De Coster over 
haar recente boek Nachtouders. Daarin heeft ze het over het onhaalbare idee van perfect ouderschap. Samen met een groeiende groep nachtouders bekent ze de momenten waarop ze aan zichzelf als ouder twijfelt.

Muzikale gast in deze Kunstennacht-editie van Uitgelezen is Buurman. Limburger/ Buurman/Geert Verdickt bracht sinds 2008 vier albums uit: Rocky komt altijd terug, Mount Everest, De kus in ruil voor een koninkrijk en het meest recente Dans en dwaal.

credits

© Koos Breukel, Lalo Gonzalez & Kaat Pype