ZondagGasten #2

met o.a. Patrick Ceyssens & Daan Esch & Bea Cantillon
zo 11
november

Tweede aflevering van de nieuwe talkshow ZondagGasten. Op 11.11 komen drie eminente sprekers aan de koffietafel bij Guido Wevers spreken over thema's die ons vandaag meer dan ooit beroeren.

Bea Cantillon

Bea Cantillon, professor Sociaal Beleid aan de Universiteit Antwerpen, werd zopas verkozen tot voorzitter van 11.11.11. Ze volgt minister van Staat Jos Geysels op. Bea Cantillon is vooral bekend als armoedespecialist. Ze is directrice van het Centrum voor Sociaal Beleid Herman Deleeck dat onder meer de armoede- en ongelijkheidsproblematiek bestudeert. Ze publiceert over sociaal beleid, sociale zekerheid, de welvaartstaat, ongelijkheid, armoede en gender.

Patrick Ceyssens

Patrick Ceyssens reflecteert als kunstenaar in beelden -en vandaag in woorden- over de verrijking van beelden en de verschraling van ons denken. Er wordt altijd gezegd dat kunst ons voelen en denken verrijkt. Schoonheid raakt zowel het hart al het verstand. Maar hoe werkt dat dan? Wat maakt schoonheid zo sterk? 

Daan Esch

Daan Esch is schrijver, coach en communicatiemanager. Hij is tevens geworteld in de wereld van de klassieke muziek en de opera. Die passie voor muziek en de menselijke stem vindt haar neerslag in zijn vuistdikke historische debuutroman ‘Stem’, geïnspireerd door de tragische levens van castraatzangers in de 17de eeuw. 

"Dit boek zouden ze echt moeten verfilmen: 'Stem' van Daan Esch. Een prachtig barok boek en het lijkt me fascinerend om het op het witte doek te zien."
(Hebban recensente Truusje Truffel in een interview rond lezen)

 

 

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten