cultuurcentrum Hasselt

ZondagGasten #1 - Anniek Gavriilakis, Khalid Benhaddou, Mark Coenen & Astronaute

zo 14 okt 2018 - 14.30 u
zo 14 okt 2018
14.30 u
  • zo 14 okt 2018
    14.30 u
    CCHA - parketzaal 2

Guido Wevers ontvangt op 14 oktober - nadat je bent gaan kiezen - met enige ernst maar ook met de nodige luchtigheid drie bijzondere gasten voor onze eerste ZondagGasten.
 

Anniek Gavriilakis
“Hard in haar menselijkheid” noemt Koen Vanmechelen haar. En dat is niet de enige tegenstelling die Anniek Gavriilakis, directeur van Bond Zonder Naam, typeert. Anniek studeerde rechten maar is ervan overtuigd dat burgerlijke ongehoorzaamheid essentieel is in een democratie. Ze laat zich niet ontmoedigen door een maatschappij die steeds meer gepolariseerd lijkt te worden. Ze kiest voor een duidelijke focus op de meest onpopulaire doelgroep in onze samenleving.
 

Khalid Benhaddou
Ook Khalid Benhaddou is een bruggenbouwer. Hij is nog maar 29 jaar en pleit voor een moderne islam die de westerse democratische regels verzoent met de Koran. Vorig jaar stond hij in de top 10 van invloedrijkste intellectuelen van De Morgen. Hij pleit voor samenwerking over religieuze en sociale grenzen heen. Ook hij ijvert voor een samenleving waarin de mensen centraal staan. De Liga van Mensenrechten gaf hem daarvoor de Prijs voor de Mensenrechten 2017.
 

De muziek wordt verzorgd door Astronaute, de band van Myrthe Luyten en Bert Hornikx. Zij speelt ook (bas)gitaar bij Mad About Mountains en Oko Yono. De naam Astronaute haalde Myrthe bij een nummer van Spinvis. In 2016 verscheen Petrichor, dit najaar volgt nieuw werk.

credits

presentatie Guido Wevers / met Anniek Gavriilakis, Khalid Benhaddou, Sachli Gholamalizad / muziek Astronaute / © Mies Cosemans
khalidbenhaddou.be & astronauteband.be