Tussen 2 lijnen - Toon Horsten

De pater en de filosoof
vr 30
november

Toon Horsten schreef vroeger veel over literatuur, is al zeer lang thuis in de stripwereld en schrijft sinds zijn debuut Landlopers in 2013 zelf romans.

Zijn recent gepubliceerde De pater en de filosoof - over het even onbekende als hallucinante relaas van een jonge Vlaamse Franciscaan die er alles voor deed om het nalatenschap van de filosoof Husserl te bewaren - werd overdonderd met uitstekende recensies (o.a. in NRC en Volkskrant).
 

Dat Martin Heidegger, de belangrijkste Duitse filosoof van zijn generatie, voor samenwerking met Hitler en de nazi's koos, is geen geheim meer. Dat hij zijn Joodse mentor Edmund Husserl de rug toekeerde en in 1938 schitterde door afwezigheid op diens begrafenis, evenmin.

Wat begint als een spannende geschiedenis van manuscriptensmokkel tegen de achtergrond van de Jodenvervolging voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, ontpopt zich gaandeweg tot een schaduwgeschiedenis van de Europese filosofie van de twintigste eeuw.

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg


Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten